2024/03/29

 

JEI DARBDAVYS NESUMOKĖJO ALGOS

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Į redakciją kreipėsi skaitytoja su opia problema. Jos vyras, iki kovo 1 d. dirbęs vienoje Kupiškio rajono medienos apdirbimo įmonėje, nuo 2019 m. gruodžio negavo algos. Dar prieš karantiną, kovo pradžioje, įmonė buvo uždaryta ir gamybos cecho darbuotojus atleido. Iš darbo atleistas skaitytojos sutuoktinis ketina išsireikalauti jam priklausantį darbo užmokestį, tačiau internete rasta informacija apie įmonę labai papiktino. Skaitytojos teigimu, parašyta, kad įmonei taikomos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir „Sodros“ mokestinės pagalbos priemonės dėl Covid-19.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Moteris teiravosi, ar gali įmonė gauti VMI ir „Sodros“ teikiamą pagalbą verslui, kaip nukentėjusi dėl Covid-19, jei prieš karantiną jau buvo nemoki ir atleido darbuotojus?

Taip pat norima sužinoti, ar algą susigrąžinti nuspręsta ne per vėlai ir kaip kitąsyk įsidarbinant nepakliūti į nesąžiningų darbdavių pinkles.

Plačiau skaitykite balandžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ieškoti iškart kai pradėjo nemoketi

  • Ar sutuoktinei reikia rūpintis vyro darboviete ir jo darbo reikalais? Juk ne koks mažametis pradinukas vyras yra…

    • Kai kuriems trūksta naglumo. Toks žmogus gali visai puikiai gyventi ir dirbti kol neatsitinka va tokie dalykai. Bent sutuoktinė padeda, vis pagalba.

    • Daug tokiu vyru kurie kaip maži vaikai yra retas kuris normalus.

  • Durnius- darbą, darbas durnių myli. Tai iš ko gyvenai be algos? 😀

Rekomenduojami video