2024/03/29

 

KUR DEDAMI NUKIRSTI PAKELĖS MEDŽIAI

Per Viktariškių kaimą greitai bus nutiestas asfaltas. Kai kurių medžių, augusių abipus kelio, jau nebėra. Gyventojams kilo klausimas, kur kelininkai padėjo nukirstus medžius? Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Per Viktariškių kaimą greitai bus nutiestas asfaltas. Kai kurių medžių, augusių abipus kelio, jau nebėra. Gyventojams kilo klausimas, kur kelininkai padėjo nukirstus medžius?
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Asfaltuojant žvyrkelį Antašava–Astravai (kelias Nr.2431, Kupiškio r.), Viktariškiuose iškilo neaiškumų dėl nukirstų medžių, kurie trukdė šiems darbams. Kaimo žmonės norėtų išgirsti atsakymą, kur kelininkai išvežė tą medieną, kam ji atiteks, kokiu pagrindu. Kada galėtų vietiniai gyventojai pretenduoti į kertamus šalia jų gyvenamosios vietos medžius, šakas. Ar yra šiuos dalykus reglamentuojanti tvarka?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nori didesnio skaidrumo

Viktariškių kaimo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) papasakojo, kad pradėti kelio per jų kaimą asfaltavimo darbai. Tuo šio kaimo gyventojai džiaugiasi. Šiems darbams trukdė palei kelią augantys medžiai. Kelininkai nupjovė 12 didžiulių klevų, 3 sveikutėlius uosius. Ne malkoms yra skirta ir 10 nupjautų liepų. Surinko visas net smulkiausias šakeles. Tie nukirsti medžiai kelininkų tuoj pat buvo išvežti. Suprantama, kad šiuos medžius nukirto iš reikalo, nes jie trukdė kelio asfaltavimo darbams.

Skaitykite kovo 10 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Viktariškių km yra ir senasis gatvinis kaimas. Nuostabu būdavo pravažiuoti medžių alėją į ASTRAVUS. Kad puikus lobis kelininkams, rodo Jų sugebėjimas tuoj pat išvežti medieną. Ne jie pirmieji ir galbūt paskutinieji nepasotinami…Panašiai elgdavosi ir elektrikai… KUNIGO NAUDĄ VELNIAI GAUDO. Kreipkitės į savo rajono seniūną ir aplinkosaugininkus. Ar kelininkai išvis turėjo teisę pašalinti medžius?????????

  • Nukirstos liepos esančios giliau į žmogaus kiemą, o esančios plonesnės ir mažiau naudingos esančios arčiau kelio paliktos. Va čia tai nesuprantu logikos. Kodėl arčiau kelio esantys medžiai palikti, o į kiemo gilumą storesni kertami? Liepų mediena vertinga. Pasistengta taip medžius nuleisti, kad jie tik pasiekę žemę tuojau pat susikraunami ir tų pačių darbininkų išvežami. Paklausus kokiu pagrindu taip elgiamasi – viskas ivyniojama į žodžius „projekte taip numatyta“. Patys darbininkai praplepejo, kad iš mūsų kiemuose augusių medžių daryss medienos aukcioną, kas nori gali įsigyti. Taip išeina aš auginau, darbininkai nukirto ir dar savo medieną nusipirkti turiu? Tai tokia asfaltavimo kaina? Kažkokia korupcija.

Rekomenduojami video