2024/03/19

 

MOKINIŲ SAUGUMAS – PRIEVARTA AR SĄMONINGUMAS

Keliamas klausimas, ar nereikėtų mokyklų vykstant pamokoms, taip pat per pertraukas, užrakinti, o mokinius už jų ribos išleisti tik būtiniausiu, pagrįstu atveju. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Keliamas klausimas, ar nereikėtų mokyklų vykstant pamokoms, taip pat per pertraukas, užrakinti, o mokinius už jų ribos išleisti tik būtiniausiu, pagrįstu atveju.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Per pamokų pertraukas mokyklose Kupiškio gatves užplūsta mokiniai. Vieni skuba į artimiausią užkandinę ar kavinukę, antri – į prekybos centrus nusipirkti ko nors užkrimsti.

Truputį keista, nes kiekvienoje mokykloje yra vaikams organizuojamas maitinimas. Gal vaikams tas maistas neskanus, gal jie visai namuose neįpratę valgyti normalių pietų? Antra vertus, niekas nedraudžia maisto įsidėti iš namų. Visgi šįkart iškyla ne maitinimo, bet mokinių saugumo klausimas.

Kas atsakys, jei jie per pertraukas paklius po automobilio ratais ar kaip kitaip susižalos?

Skaitykite lapkričio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jei uzrakins tai mokykloje prades begiot visi dar labiau

  • O jau kavines ar Maximos maistas tai ar sveikas ir geras? Picos ir bandeles, padaziukai, traskuciai, bulvytes fri ir kebabai tikrai nera sveikas maistas vaikams, bet jie laksto ir perka. Nesaugu gatveje pradinukams, o dar skuba bega.

    • Neleiskite.kaip mokyklos taisykles?

  • Dar reikejo prideti ; ar kruopu su gyvais spirgais….

  • Laukime kol atsitiks nelaime.Tada kaltu nebus…

  • Mokyklą pertraukų metu užrakinti ? Manau, kad tai problemos neišspręstų, gali išlipti per langą ar dar pro kur. Gal sakau būtų patikimiau už kojos grandine prirakinti už suolo, o per pertrauką duoti pagraužti morką, nevirtą bulvę ar kopūsto kotą …

Rekomenduojami video