2024/04/23

 

LAIDOJIMO YPATUMAI ARBA KAS SUMAIŠĖ KAPAVIETES

Makabriška situacija – atėjęs tvarkyti senelių kapų vyras rado neseniai palaidotą žmogų tokia pačia pavarde, kaip ir jo mirę seneliai. Kas lėmė tokį nesusipratimą – velionio sūnaus neatidumas, kapinių prižiūrėtojos klaida, o gal paprasčiausias nesusikalbėjimas? Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Makabriška situacija – atėjęs tvarkyti senelių kapų vyras rado neseniai palaidotą žmogų tokia pačia pavarde, kaip ir jo mirę seneliai. Kas lėmė tokį nesusipratimą – velionio sūnaus neatidumas, kapinių prižiūrėtojos klaida, o gal paprasčiausias nesusikalbėjimas?
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kapinės tik iš pirmo žvilgsnio yra rami vieta, kurioje ilsisi mirusieji. Deja, ir ten tyko netikėtumai. Tai patyrė Šimonių kapinėse senelių kapus prižiūrintis vyras, radęs neseniai palaidotą žmogų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Giminė – ne giminė?

Stasys Kelmas gyvena Vilniuje, tačiau į Kinderių kaimą su žmona savaitgaliais pabūti atvyksta dažnai. Be to, netolimose Šimonių kapinėse palaidoti vyro tėvai, seneliai.

Praėjusį savaitgalį į šias kapines tvarkyti artimųjų kapų atvažiavęs vyras patyrė šoką. S. Kelmo mamos tėvų – Emilijos ir Kazio Subatavičių – kapą puošė gėlės ir keli laidotuvių vainikai. Visi šie atributai reiškė tik viena – čia neseniai palaidotas žmogus.

Skaitykite spalio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video