2024/04/23

 

GROŽIO KARŪNA – RANKA PASIEKIAMA

Diana Paukštytė rungiasi dėl gražiausios Lietuvos kaimo merginos karūnos. Kur išleistų laimėtus pinigus, mergina svajoti nedrįsta. Pirmiausia juos reikia laimėti.

Iš Margavonės kaimo kilusi Diana Paukštytė – kūrybos ir pramogų industrijų studentė. Gyvendama ir studijuodama Vilniuje mergina sakė pabėgusi nuo niūrios kasdienybės. Diana drąsiai jaučiasi prieš fotoobjektyvą, o šiuo metu virtualiame konkurse varžosi dėl gražiausios Lietuvos kaimo merginos titulo.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Šis ruduo Tau – naujas gyvenimo etapas. Išvykai studijuoti į sostinę. Ar pasirinkusi kūrybos ir pramogų industrijas jautiesi savose rogėse?

Ilgai neapsisprendžiau, ką noriu veikti baigusi mokyklą, tačiau būdama abituriente susitelkiau ties renginių organizavimu. Supratau, kad man patinka dirbti su žmonėmis, organizuoti, būti įvykių sūkuryje.

Nenorėčiau dirbti biure – sėdėjimas apsikrovus dokumentais mane varytų iš proto, o aš, kaip asmenybė, jausčiausi suvaržyta. Tėvai mano pasirinkimą palaiko, nes tiki manimi ir suvokia, kad aš einu savo gyvenimo keliu. Už tai esu labai jiems dėkinga.

Įstojau į Socialinių mokslų kolegiją. Atvažiavus gyventi į Vilnių atsivėrė didelės galimybės ir mano kasdienybė įgavo daugiau spalvų. Kol kas miesto šurmulys manęs nevargina. Džiaugiuosi pabėgusi nuo rutinos.

Pasibaigus kiekvienai fotosesijai Diana Paukštytė žvelgdama į nuotraukas mąsto, ką galėjo padaryti kitaip.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Nors pirmas studijų mėnuo dar nesibaigė, bet jau dabar matau, kad studijas, profesiją pasirinkau tinkamai. Pirmas dvi savaites turėjome įvadines paskaitas įvairiomis formomis, o po dviejų savaičių jau pradėjau kibti į darbus. Pradžioje nustebau, kad mūsų grupės studentai paskaitose dažnai dirba grupelėmis, kadangi turime išmokti dirbti kaip komanda, mokėti priimti sprendimus. Toks darbo metodas man labai patinka.

Esi išvaizdi. Turbūt neatsigini vizažistų ir fotografų dėmesio?

Iki studijų turėjau nedidelių fotosesijų, bet nuo šio rudens viskas kardinaliai pasikeitė – Vilniuje pradėjau bendradarbiauti su daug fotografų ir vizažistų. Po kiekvienos fotosesijos atrandu save vis iš kitokios pozicijos, nes būti vienoda – ne man.

Fotosesijų užkulisiuose nėra didelio chaoso. Į laiko rėmus irgi sutelpame. Visados jaučiu įtampą per fotosesiją, bet atsipalaiduoti pavyksta. Džiaugiuosi, kad visi mano sutikti fotografai yra šilti žmonės, bendrauju kaip su draugais.

Dalyvauji internetiniame ūkininkaičių grožio konkurse „MIS Timac Agro – Agroeta.LT“, kuris tęsis iki spalio 20 d. Šiuo metu esi viena konkurso lyderių. Kas paskatino ten dalyvauti? Ar jauti stiprią konkurenciją?

Pirma apie konkursą prakalbo mano mama. Tada buvo liepos mėnuo, bet jau rugpjūtį nusprendžiau įsijungti į dalyvių gretas. Kol kas su kitomis konkurso merginomis nekonfliktavau, bet yra kelios kolegės, kurias laikau konkurso favoritėmis. Šias merginas palaikau, su jomis norėčiau būti finale. Kai konkurse rungiasi daugiau nei 30 merginų, konkurencija didelė – šiandien esu lyderė, o kitą dieną viskas gali apvirsti aukštyn kojomis. Dėl negatyvių komentarų nesisieloju, tiesiog pasijuokiu. Smagu pasvajoti apie piniginį prizą, tačiau kur jį išleisčiau, nesvajoju, nes esu realistė – pirmiausia reikia laimėti.

Tai vis dėlto, kur geriau gyventi – kaime ar mieste?

Visur yra pliusų ir minusų. Kaime gyventi geriau, nes čia oro užterštumas daug mažesnis, visi žmonės yra tau pažįstami. Kol kas į kaimą grįžtu ne taip dažnai, kaip norėtųsi. Dabar toks metas, turiu savų tikslų ir noriu juos įgyvendinti. Svajoju turėti savo renginių organizavimo įmonę arba bent tapti panašaus pobūdžio įmonės darbuotoja. Manau, kad dabar atėjo laikai, kada niekam nebesvarbu, iš kur tu esi, svarbiausia yra tavo, kaip žmogaus, pasiekimai.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video