2024/04/19

 

UŽ SUŽALOTĄ VAIKYSTĘ NEATSIPRAŠĖ

Nors Kupiškio socialinių paslaugų centro darbuotojai lankydavosi globėjų šeimose, bendraudavo ir su pačiais vaikais, tačiau jokių įtarimų dėl galimo smurto nepastebėjo. Asociatyvi Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Nors Kupiškio socialinių paslaugų centro darbuotojai lankydavosi globėjų šeimose, bendraudavo ir su pačiais vaikais, tačiau jokių įtarimų dėl galimo smurto nepastebėjo.
Asociatyvi Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Ar mūsų valstybė sugeba pasirūpinti mažiausiais piliečiais?
Po Matuko tragedijos suskubusi vaikus gelbėti nuo savų gimdytojų, panašu, kad ir dabar Lietuva juos atiduoda į ne tokias jau patikimas rankas.

Šią savaitę visą šalį sukrėtė iš vienos kupiškėnės atimtų atžalų slapta nufilmuotas žiaurus vakaras laikinosios globėjos namuose.

Rasa ČEPAITĖ

Negalėjo nė žiūrėti

Kupiškio rajone gyvenanti septynių vaikų mama Jovita (vardas pakeistas saugant nepilnamečių asmenų teises) tikina visą mėnesį gyvenanti „ant raminamųjų“. Vaistų moteriai prireikė, kai rugpjūčio 19 dieną jos trys nepilnamečiai sūnūs ir vos dvejų metukų dukrytė policijos bei kitų valstybės tarnautojų buvo išvežti iš apgirtusių tėvų namų į saugesnį prieglobstį – pas tokiu atveju pagalbą teikiančius rajono laikinuosius globėjus.

Tačiau tai, ką Jovita pamatė lygiai po mėnesio, ją privertė kviestis ir medikus. Kraupus 17 minučių vaizdo įrašas iš prarastų vaikų gyvenimo pribloškė ne tik šią moterį, bet ir visą Lietuvą, antrus metus gyvenančią po vaikų teisių reformos.

Skaitykite rugsėjo 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip yra taip ,bet jau darbuotoja gerb.p. K.V, negali nesišypsot prieš kamerą, tokia skausminga tema eina kalba, o darbuotoja tik savo ivaizdžiu rupinasi, žinot labai negržiai atrodo, ir tai poniai reiketu labai pasikeisti dirbant šioje srytyje, tiek kabinete tiek atvykus pas vaikus.

  • Gal po viso to atsipeikes ir motina kad reikia paciai vaikus auginti.

    • Atsibudo pletkininkai etatiniai cha…

  • Nrturėtų būti tokių globėjų, bet tokių tėvų, tuo labiau.

  • Tai ne globejai, o biznieriai kuriuos reike nedelsiant sodinti

Rekomenduojami video