2024/03/29

 

HOSTINGO PASLAUGOS: KOKIE KRITERIJAI SVARBIAUSI RENKANTIS?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Jeigu planuojate kurti internetinę svetainę savo verslui ar jau ją turite, turbūt jau esate girdėję terminą „hostingas”. Tiems, kurie žino tik terminą, verta pasidomėti plačiau. Būtent hostingas yra tiesiogiai susijęs su internetu bei jūsų turima internetine svetaine. Hostingas kas tai? Tai internetinio tinklalapio talpinimas internete ar vieta, kurioje keliate savo internetinės svetainės turinį. Pradedantiesiems ir tiems, kurie turi mažai patirties skaitmeninėje erdvėje, gali būti kiek sudėtinga išsirinkti tinkamą hostingo tiekėją ar užsisakyti hostingo paslaugų tipą. Tad pateikiame svarbiausius kriterijus, kuriais vertėtų vadovautis, renkantis hostingo paslaugas.

Finansinės galimybės

Pirmiausia reikėtų apsispręsti, kokią pinigų sumą galite leisti investuoti į jūsų internetinės svetainės priežiūrą. Išankstinis biudžeto nusistatymas yra labai svarbus, kadangi šis žingsnis padės jums greičiau apsispręsti renkantis. Hostingo paslaugų kaina skiriasi priklausomai nuo siūlomo paslaugų paketo turinio ir sąlygų.

Žinoma, jokiu būdu nepagalvokite klaidingai, kad pigesnis reiškia mažiau kokybiškas ir prastesnis. Reikia suprasti, kad brangesni hostingo paslaugų planai, reiškia didesnį greitį, didesnį duomenims talpinti vietos kiekį bei griežtesnę svetainės apsaugą.

Neretai užsisakius brangesnį hostingo paslaugų planą, gaunamos ir papildomos privilegijos, pavyzdžiui: hostingo paslaugų suteikimas kelioms internetinėms svetainėms, galimybė perparduoti kitiems klientams hostingo paslaugas ar galimybė naudoti hostingo planą itin didelės apkrovos svetainėms.

Ekspertai pataria, pasidomėti kelis skirtingų hostingo įmonių turimus pasiūlymus ir vengti griebti pirmą pasitaikiusį pasiūlymą. Dažniausiai hostingo paslaugų įmonės siūlo tam tikrus planus, kurie parengiami atsižvelgiant į tokius kriterijus, kaip: vietos dydis serveryje, el. Pašto dėžučių ir svetainių skaičius, duomenų srauto apimtis, nuomos laikotarpio trukmė.

Tik peržiūrėjus ir palyginus hostingo paslaugų pasiūlymus ir įkainius, galėsite priimti tinkamiausią sprendimą.

Kokybė ir patikimumas

Kalbant apie hostingo paslaugų kokybę, būtina suprasti kuo skiriasi „Shared” ir Virtualus Dedikuotas Serverio planai. Be abejonės, kiekvienas planas turi tiek privalumų, tiek trūkumų, kuriuos būtina išnagrinėti ir suprasti. Taip pat svarbu išsiaiškinti savo ir savo įmonės poreikius.

Jeigu jūsų įmonė nereikalauja didelės duomenų talpos serverio ir jūsų verslui užteks mažos svetainės su ne itin didele apkrova, tuomet jums gali užtekti „Shared” hostingo plano. Žinoma, reikia turėti omenyje, kad greičio ir apsaugos minusai vis viena išlieka.

Tuo tarpu VDS hostingo planas turi gan nemažai privalumų, pavyzdžiui, suteikiama didesnė resursų talpa, didesnė apsauga ir savarankiškumas virtualioje erdvėje. Reikia turėti omenyje, kad didesnis savarankiškumas viešojoje erdvėje gali tapti rimtu iššūkiu pradedantiesiems.

Įmonės reputacija

Nepriimkite jokio sprendimo nepasidomėję plačiau apie įmonės plėtojamą veiklą ir paslaugų kokybę. Buvusių ir esamų klientų atsiliepimus galite rasti socialiniuose tinkluose, draugų ir pažįstamų rate. Kartais pasirinkę pirmą pasitaikiusią kompaniją ir vėliau paskaitę atsiliepimus internete galite likti nemaloniai nustebinti.

Pabaigai, patariame pasirinkus kompaniją būtinai pasikonsultuoti su ten dirbančiais ekspertais, aptarti savo verslo poreikius ir lūkesčius.

Tomas MORKŪNAS

Užs. Nr.1227

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video