2024/04/20

 

SALAMIESTĖNŲ RŪPESTIS – SOCIALIZACIJOS STOKOJANTIS JERONIMAS

Šiame pastate gyvena Jeronimas Gailius. Kadaise tai buvo kolūkio bendrabutis, dabar – sena trobelė. Alizavos seniūnijos seniūnė Raminta Ribokaitė tikino, kad Jeronimas klysta manydamas, kad namas, kuriame jis gyvena – socialinis būstas. Pasak seniūnės, tai – bešeimininkis pastatas. Autorės nuotrauka

Vos įvažiavus į senąją Salamiesčio dalį, kairėje pusėje matyti pirmas namas, kurio namu nepavadinsi, veikiau tvartu. Pusė pastato yra be langų, be to, namas, atrodo, gali bet kada sugriūti. Šiame name įsikūręs alkoholio mėgėjas Jeronimas Gailius. Vyriškis sakė, kad šis namas yra socialinis būstas, ir už tai jis dėkingas Alizavos seniūnijai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Savitas kaimynas

J. Gailius mus pasitiko apgirtęs ir su trumpikėmis. Vyras svetingai pakvietė užeiti į savo trobą.

„20 metų gyvenu šiame name su pertraukomis. Čia socialinis būstas. Kadaise tai buvo kolūkio laikų bendrabutis. Dabar mane čia įleido seniūnija, tai ir pasilikau“, – pasakojo žmogus.

Jeronimo Gailiaus kambariuose tvarkos nė su žiburiu nematyti. Tokioje aplinkoje idealios sąlygos veistis parazitams, žiurkėms.

Peržengus senos trobos slenkstį, kairėje pusėje matėsi kambarys, užverstas sausomis karklų šakomis.

Vyras pasidžiaugė, kad tai jo malkos ir kad su tiek malkų šiltai gyvens dar dvi žiemas. Be to, žabų reikia nuolat, nes ant krosnies verdasi kruopas, kurias gauna iš europinės paramos, taip pat daug kruopų suneša kaimynai.

„Likimas manęs neglostė. Aš iš Skuodo rajono, augau be tėvų, vaikų namuose. Visur esu gyvenęs, net nebeprisimenu, kur negyvenau. Dabar man labai gerai. Kaimynas pievą nupjauna, oi, kaip čia buvo kiečiais apaugę“, – rankomis mostikuodamas kalbėjo vyriškis.

Kitame būsto gale gyvena jis pats. Prie krosnies stūkso krūva šiukšlių, stovi aprūdijusi sena tarybinių laikų lova su nuogu poroloniniu čiužiniu, ant stalo – daugybė indelių, stiklainėlių ir kitokių neplautų virtuvės daiktų. Kampuose primestos krūvos nešvarių drabužių. Ant sienos kabo Lietuvos žemėlapis, Jeronimas sakė į jį dažnai pasižiūrintis, nes tai kelia daug sentimentų, pašnekovas beveik visą gimtinę išmaišęs.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kitos iseities nera- reiktu duoti 1 kambari iš Savivaldybes fondo ir socialine darbininke padejeja, kuri valytu busta, nes sitaip ir gyvunai negyvena tarp siuksliu ir atlieku.

    • Taip, taip ir dar stikliuką į burną supilti, nes ponas mat neįgalus, tai tik duokim viską ir už jį viską padarykim!

  • Kodėl šitokie divyriai – pirmame laikraščio puslapyje? Gal jau visai nebeturite nuovokos apie ką rašyti, o viduriniame puslapyje dar penkios spalvotos nuotraukos. Visai nesuprantamas šitoks girtuoklio sureikšminimas.
    GĖDA VISAI REDAKCIJAI.
    Kodėl negalėjote įdėti straipsnio apie Adomynės plenerą pirmame puslapyje su spalvotomis nuotraukomis – Mažoji kultūros sostinė ir renginys gražus.

    • tikrai, atsirado rimtas konkurentams tv pagalbai ir 24 valandom

Rekomenduojami video