2024/03/28

 

POLITIKŲ IR KITŲ VALDŽIOS ŽMONIŲ PINIGINES PRAVĖRUS

Aurelijaus Sabaliausko piešinys

Praėjusią savaitę Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė metinių turto deklaracijų išrašus. Politikų, politinio pasitikėjimo pareigūnų, valstybės tarnautojų ar jų sutuoktinių turto deklaracijos pateikiamos viešai.

Kokius turtus yra sukaupę kupiškėnai rajono Tarybos nariai, politinio pasitikėjimo ir kiti valstybės tarnautojai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Skirtingi milijonieriai

Be konkurencijos visus savo kolegas Kupiškio rajono taryboje turtais lenkia politikas ir ūkininkas Egidijus Černius. Bendra jo deklaruojamo turto ir piniginių lėšų suma – 3,2 mln. eurų. Šis politikas patenka į turtingiausių šalies politikų ir kitų pareigybių grupių šimtuką ir užima šio sąrašo 13 vietą. Tarp šalies savivaldybių tarybų narių jis yra ketvirtas. Čia jį lenkia vilnietis Vidmantas Martikonis, kurio turtas siekia 17,7 mln. eurų, biržietis Valdemaras Valkiūnas – 4,8 mln. eurų ir kaunietė Ona Balžekienė – 4,5 mln. eurų.

Į didžiausių žemvaldžių ir sklypų vertės sąrašą E. Černius įrašytas trečias – 1 667 447 eurai. Jį lenkia tik Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis – 4 424 523 eurai ir joniškietis politikas Romas Karūža su savo sutuoktine – 2 137 000 eurų.

Nuo 2015 metų, kai buvo deklaruota turto ir lėšų už 2,1 mln., E. Černiaus turtas pamažu vis augo. Negrąžintų paskolų deklaruojama – 180 000 eurų, E. Černius taip pat yra paskolinęs 65 500 eurų.

Rajono Taryba turi dar vieną milijonierių – ūkininką, mero pavaduotoją Algirdą Notkų.

Bendrai jo šeimos turto ir piniginių lėšų yra deklaruota už 1 708 826 eurus. Šis politikas šalyje išsiskiria tuo, kad patenka į didžiausių skolininkų pagal VMI deklaraciją sąrašą. Čia jis yra 8 vietoje – 939 872 eurai. Jį skolomis lenkia ir ne vienas garsus politikas – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, europarlamentarai Viktoras Uspaskichas ir Antanas Guoga, kt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Du darbuotojai sukrauna tuos turtus. Du drausti darbuotojai dirba mūsų milijonieriaus ūkyje. Vertas mokslo studijos faktas.

Rekomenduojami video