2024/04/19

 

PER VIDURVASARIO KAITRĄ – PAŠNEKESIAI APIE POLITIKĄ IR GYVENIMĄ

Politikos mokslų daktaras Lauras Bielinis įtaigiai bendravo su klausytojais. Ados Dvarionaitės nuotrauka

Politikos mokslų daktaras Lauras Bielinis įtaigiai bendravo su klausytojais.
Ados Dvarionaitės nuotrauka

Kaitrią birželio 21 dienos pavakarę Virbališkių bendruomenės susirinkimų salėje sulaukta reto svečio ir kalbėta nevasariškai rimta tema. Vytauto Didžiojo universiteto profesorius politikos mokslų daktaras Lauras Bielinis virbališkiečiams papasakojo apie politikų atsakomybę ir pokyčius po rinkimų.

Ada DVARIONAITĖ

Ar dažnai profesoriai aukoja savo brangų vasaros poilsio laiką ir keliauja į kaimus kalbėtis su sodiečiais? „Kai gražiai paprašo, pavaišina gardžiu sūriu, kaip bibliotekininkė Lidija, kai yra asmeninių, giminiškų ryšių“, – taip malonus svečias paaiškino kelionę į šį kraštą, mat Skapiškio seniūnijoje, Mikniškiuose, yra profesoriaus žmonos giminės šaknys.

Nerami politika – tai normalu

Renginį sumaniusi bibliotekininkė Lidija Mačiulienė iš anksto parengė aktualių klausimų pluoštą, kad lengviau būtų bendrauti su svečiu, gerai visiems pažįstamu politikos aktualijų komentatoriumi iš televizijos ekranų. Ir kad laisvesnė jaustųsi klausytojų auditorija. Rinkimai jau praėję, aistros aprimusios, dabar metas ramiai išvadas dėlioti.

Pasak L. Bielinio, ramybės nebus visą šią vasarą ir dar ilgiau, visi muistysimės, politikai dusins vieni kitus dėl Vyriausybės, dėl ministrų postų, derėsis ir vėl pyksis, kaip daro šiuo metu. Paskui ims svarstyti kitų metų biudžetą, vėl rimta priežastis visiems kautis, siekti visuomenės dėmesio, nes horizonte jau matyti kitų metų Seimo rinkimai, svarbu politikams būti pastebėtiems, garsiau šaukti, ir visai nesvarbu, ar dėl rimtų reikalų, ar šiaip sau, dėl menkniekių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video