2024/04/20

 

SUBŪRĖ PARUNGTYNIAUTI REGBIO VETERANUS

Ričardui Barzdeniui regbininkai jubiliejinio gimtadienio proga padovanojo sportinę aprangą ir šmaikštaudami – šlepetes vietoje sportbačių.

Gegužės 11 dieną Kupiškio stadione surengtos veteranų regbio varžybos.

Čia dalyvavo šios sporto šakos entuziastai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Panevėžio. Vienas varžybų organizatorių buvo kupiškėnas Ričardas Barzdenis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tądien visi regbininkai pasveikino R. Barzdenį asmeninio jubiliejaus proga ir įteikė sportinę aprangą. Buvo sužaisti trys kėliniai po 20 minučių. Tarpusavyje rungėsi jungtinės komandos – panevėžiečių ir vilniečių bei kauniečių ir marijampoliečių.
Pasibaigus draugiškoms rungtynėms jų dalyviai ir kartu su jais atvykę sirgaliai, šeimos nariai bendravimą pratęsė Adomo Petrausko muziejuje Uoginiuose.

Tradicinis regbininkų pasveikinimas jubiliatui Ričardui Barzdeniui.

R. Barzdenis papasakojo, kad studijuodamas tuometinėje Žemės ūkio akademijoje penkerius metus žaidė Kauno „Politechnikos“ regbio komandoje. Ji neblogai rungtyniavo tuometinėje TSRS pirmoje lygoje. Po studijų apsigyvenęs Kupiškio krašte, dar trejus metus buvo Panevėžio „Elektrono“ regbio komandos narys.

„Regbio veteranų klubai pradėjo kurtis daugiau nei prieš dešimt metų. Pirmas įsikūrė Vilniaus „Geležinio vilko“ klubas.
Vilniečių pėdomis pasekė Kauno, Panevėžio ir Marijampolės regbio veteranai. Kas pusmetį, rudenį ir pavasarį, puoselėjama tradicija kaskart susiburti skirtingoje vietoje, pažaisti ir pabendrauti, visuomenei, ypač jaunimui, parodyti, kas tai per žaidimas, jį populiarinti.

Regbį yra žaidęs ne vienas kupiškėnas. Be manęs, tai ir Albertas Klibas, Gediminas Matuzevičius, amžinatilsį Algirdas Alekna ir kiti.

Prieš dešimt metų aš pirmą kartą veteranus regbininkus buvau pakvietęs atvažiuoti į Kupiškį. Šįkart jie atvyko antrą kartą. Jiems labai patiko atnaujintas stadionas ir sudarytos daug geresnės sąlygos sportininkams. Anksčiau net persirengimo kambarių nebuvo“, – sakė pašnekovas.

Tradicinis regbininkų pasveikinimas jubiliatui Ričardui Barzdeniui.
Autorės nuotraukos

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ačiū Kupiškėnams,ačiū Ričardui-puiki šventė visos Lietuvos regbistams ir svečiams.Sėkmės Jums visur ir visada

Rekomenduojami video