2024/04/20

 

ŠLIAUŽIOJANČIŲ „EURŲ“ NETRŪKSTA

Kol vieni į sraiges žiūri kaip į nemalonius šliužus, kitiems tai proga papildomai užsidirbti. Vilės Leščinskienės nuotrauka

Kol vieni į sraiges žiūri kaip į nemalonius šliužus, kitiems tai proga papildomai užsidirbti.
Vilės Leščinskienės nuotrauka

Gegužę prasidėjęs vynuoginių sraigių supirkimo sezonas pradžiugino visus gyventojus, norinčius ir galinčius papildomai užsidirbti. Lietingomis dienomis žmonės eina rinkti šių gyvių – jų ieško pakelėse, pamiškėse, marių pakrantėje ar kitose sraigių pamėgtose vietose ir gerina savo finansinę padėtį. Pasak rinkėjų, esant palankioms oro sąlygoms, per savaitę galima užsidirbti 50–100 eurų, o ir sraigių netrūksta, reikia tik laiko ir kantrybės.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kartu rinkti – smagiau

Sraigių rinkėja Nijolė kartu su gyvenimo draugu turi šio darbo patirties. „Jau nebepamenu, kiek metų renkame. Žinome išskirtines vietas, kur šie padarai būriuojasi, o ir kiti kaži ar ten eitų jų ieškoti“, – šypsojosi pašnekovė.

Anot moters, renkant sraiges reikia kantrybės ir sveikatos. Dažniausiai tas lankstymasis išeina tik į gera – prasimankštini, mažiau šonai skauda, pagerėja nuotaika. Šiai mankštai Nijolė su gyvenimo draugu skiria apie 4–5 val. per dieną. Visados renka abu, nes taip ir smagiau: nenuobodu, pasišneki, o ir galutinis rezultatas – bendras pagausėjęs biudžetas.

Aišku, pasitaiko visokių dienų. „Per dieną abu ir dvidešimt, ir penkiasdešimt kilogramų prirenkame, o kai nesiseka, tik šešis kilogramus namo parsinešame. Dabar per penkias dienas daugiau nei 100 kilogramų sukaupėme, vešime priduoti. Vis šis tas prisidurti, juk draugas bedarbis, o aš gaunu mažą priešlaikinę pensiją“, – sakė moteris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video