2024/04/19

 

VYKSTA IŠANKSTINIS BALSAVIMAS

Pirmadienį prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių mažinimo.

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių rinkimų dieną (2019 m. gegužės 12 d.) negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, galės balsuoti iš anksto visose savivaldybėse. Balsavimas iš anksto organizuojamas visų savivaldybių pastatuose nuo gegužės 6 iki 10 dienos nuo 8 iki 20 valandos.

Rinkėjai, kurie balsuos iš anksto, rinkimų komisijų nariams turės pateikti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Rinkėjo kortelė yra tik vardinis kvietimas balsuoti ir nuoroda, kurioje apylinkėje reikėtų balsuoti. Tie rinkėjai, kurių rinkimų komisijos nariai nerado namuose ir rinkėjo kortelės neįteikė, gali vykti balsuoti tik su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu tiek išankstinio balsavimo metu, tiek rinkimų dieną.

Primename, kad Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai ir referendumai dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo bei dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo vyks 2019 m. gegužės 12 d., sekmadienį.

Šalies vadovą Lietuvos piliečiai renkasi iš 9 kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, premjero Sauliaus Skvernelio, eurokomisaro Vytenio Andriukaičio, filosofo Arvydo Juozaičio, Seimo narių Mindaugo Puidoko ir Naglio Puteikio, eroparlamentarų Valdemaro Tomaševskio ir Valentino Mazuronio.

Parengta pagal VRK inf.

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video