2024/04/20

 

BRANDOS EGZAMINAI – PRIORITETAI LIEKA TOKIE PATYS

Lietuvoje abiturientams praėjusią savaitę prasidėjo egzaminų sesija. Balandžio 24 dieną jie laikė pirmąją anglų kalbos egzamino dalį, turėjo pademonstruoti kalbėjimo įgūdžius.

Šiemet brandos atestato Kupiškio rajone siekia 205 abiturientai iš trijų mokyklų – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Subačiaus gimnazijos ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos.
Kokius egzaminus jie pasirinko, kokius jau laikė?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Egzaminų pasirinkimas

Apie prasidėjusią egzaminų sesiją ir abiturientų pasirinkimą papasakojo rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė.

Pasak jos, valstybinį anglų kalbos egzaminą šiemet pasirinko 114 kandidatų. Tik vienu mažiau nei pernai. Kaip ir kasmet, valstybinį anglų kalbos egzaminą renkasi daugiausia abiturientų. Užsienio kalbos egzaminą būtina išlaikyti tiems, kurie nori studijuoti aukštosiose mokyklose.

Valstybinį matematikos egzaminą šiemet rinkosi 100 (pernai 108) kandidatų. Lietuvių kalbos ir literatūros – 95. Šio dalyko egzaminas yra vienintelis privalomas visiems, siekiantiems brandos atestato. Jį galima laikyti ir mokyklinį. Šį mokyklinį egzaminą šiemet pasirinko 31 Kupiškio gimnazistas ir 78 Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos abiturientai.
Kad gautų brandos atestatą, privaloma išlaikyti du egzaminus.

Istorijos egzaminą pasirinko 56, šiek tiek daugiau nei pernai. Kitų egzaminų pasirinkimas irgi nelabai skiriasi nuo pernykščių. Geografijos egzaminą rinkosi 41 abiturientas, biologijos – 45, fizikos –19, informacinių technologijų – 16, chemijos – 10. Pastarąjį egzaminą kupiškėnai laikys Biržuose, nes dėl mažo jį laikančių skaičiaus Kupiškyje nebuvo galima suformuoti šio dalyko egzaminų centro.

Abiturientai jau laikė mokyklinius menų ir technologijų egzaminus. Menų egzaminą buvo pasirinkę 12 Kupiškio gimnazistų ir 3 Subačiaus gimnazistai. Technologijų egzaminą buvo pasirinkę 25 kupiškėnai gimnazistai bei 80 Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos auklėtinių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video