2024/04/16

 

TARYBOS NARIŲ PRIESAIKA APYTUŠTĖJE SALĖJE

Šiandien, balandžio 17 dieną, sukviestas pirmas naujos Kupiškio rajono tarybos posėdis, prisiekė išrinkti jos nariai. Priesaikos ceremonija vyko Kupiškio kultūros centro didžiojoje salėje. Deja, salė buvo beveik tuščia. Šios ceremonijos nepanoro stebėti ar merą ir naujos kadencijos rajono Tarybos narius pasveikinti nei rajono įmonių ir organizacijų vadovai ar atstovai, nei šiaip buvę rinkėjai kupiškėnai. Rodos, visiems toje salėje vietos būtų pakakę. Gal stigo informacijos, kvietimo ar priminimo?

Tiesa, pasibaigus ceremonijai politikus šioje salėje spėjo pasveikinti Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto rektorė ir Moterų katalikių organizacijos Palėvenės skyriaus atstovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pirmo naujos kadencijos rajono Tarybos posėdžio pradžioje sugiedota „Tautiška giesmė“. Vėliau Kupiškio rajono rinkimų komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis paskelbė, kad senoji rajono Taryba baigė darbą, o nauja pradės savo veiklą, kai prisieks išrinkti Tarybos nariai. R. Aukštikalniui pirmą posėdžio dalį padėjo vesti rajono rinkimų komisijos sekretorė Vilma Ribakovienė.

Priesaikos ceremonijoje kartu su meru dalyvavo 20 naujos rajono Tarybos narių. Dėl svarbių asmeninių priežasčių (buvo išvykęs žmonos gimdymo reikalais) šioje ceremonijoje nedalyvavo Tarybos narys, konservatorius Egidijus Černius. Tokią informaciją, pasiteiravus po posėdžio, pateikė jo kolegos. E. Černius turėtų prisiekti vėliau.

Visi Tarybos nariai priesaiką užbaigė žodžiais – „Tepadeda man Dievas.“ Konservatorė Dalia Dyrienė ta proga vienintelė buvo pasipuošusi tautiniu kostiumu.

Po priesaikos ceremonijos R. Aukštikalnis išrinktam rajono merui Dainiui Bardauskui įteikė mero regalijas ir perdavė Tarybos posėdžio vairą.

Buvo perskaitytas Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio sveikinimas. Naują Tarybą pasveikino ir Seimo nariai Raimundas Martinėlis bei Audrys Šimas, Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Kristina Nakutytė.

Antra rajono Tarybos posėdžio dalis vyko vitražų salėje, kur įprastai posėdžiauja politikai.

Slaptu balsavimu buvo patvirtinta socialdemokratų ir konservatorių koalicijos pasiūlyto į mero pavaduotojo postą Algirdo Notkaus kandidatūra. Už balsavo 17, prieš – 3, negaliojančių biuletenių nebuvo.

Slaptu balsavimu Savivaldybės administracijos direktoriumi asmeninio pasitikėjimo pagrindu buvo patvirtinta iki šiol tas pareigas ėjusio Mariaus Mališausko kandidatūra. Už balsavo – 15, prieš – 4, susilaikė – 1.

Antras posėdis, pasak D. Bardausko, turėtų vykti gegužės 14 dieną. Tada bus formuojami ir tvirtinami Tarybos komitetai, komisijos. Bus pateikta svarstyti ir keletas svarbių sprendimo projektų.

Plačiau skaitykite šeštadienio numeryje

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kas kur nori,tas ten dirba..kas ka norejo,tas uz ta balsavo.Sekmingo darbo naujai tarybai.

  • Reikia moketi ir pralaimeti. Po musio kumsciais nemosuojama. Kritika nepagrista ir ziurima kaip kuo nors igelti. Ir Notkus, ir Malisauskas protingi vyrai ir viskas bus gerai.

  • Sekmes naujajai Tarybai ir koalicijai.Vieningumo, sutarimo ir geru darbu Kupiskiui. Tautiniai drabuziai tokiai iskilmingai progai nuostabiai tinka Tarybos narei Daliai. Geras pasirinkimas.

  • Na ir kokia čia taryba, pririnkta pensininkų,ir dar tokių, kaip dirbančių Panevežyje, ir ką gero tokie nariai duos Kupiškiui? Nieko, tik pasedes ,rankas pakylos, reikia teisininku, ekonomistų, kurie gyvena ir dirba kupiškyje, ar nebus administracijos direktoriaus savo? Leks i posedžius Panevežin, kita iš Panevežio leks kupiškin į posedžius ar čia normau? ar jiems Kupiškis galvoje?

    • Nenormalu. Nebus geriau kaip praeitą kadenciją. Vairuos buvę kolūkių pirmininkai bei specialistai ir tiek. Bet pavyzdiniu kolūkiu vargu ar tapsim. Jie nebuvo pirmaujančių kolūkių vadovai. O administracijos direktorius gal tik prieš ketverius metus pamatė Kupiškį. Įtariu, kad jam ir dabar Kupiškio rajonas yra Gedimino gatvė ir Panevėžio kelias.

    • tai keli pensininkai yra taryboj? Jaunos ir gražios moterys pirmoj eilėj

  • Valstiečiams reikėtų pakrikštyti Pizių, kitaip krikščionys nei už jį nei už jo chebrą niekada nebalsuos.

  • Visi su raudonom rožėm.

    • Kas tame blogo? Gal tiesiog jokių brangesnių nebuvo.

  • Taip tikrai suveike.Mat jie tiki i DIEVA ,o ne į PYZIŲ.

  • Bet va kai p.meras su Dugnu bažnyčioje sveikinosi
    ir visiem rankas spaudė tai padėjo su veikė gerai
    kaip mat Kupiškio miesto senjorai prabalsavo.

  • Taigi kaip velnias rozancių nešioja DIEVAS nepada.

  • Valstieciai vargseliai mero kaireje,nepadejo nei rozanciai ,nei saldainiai ,nei landziojimas pakiemiais…

  • Sveikiname Egidijų Černių sulaukus sūnaus!

Rekomenduojami video