2024/03/29

 

IKI PRIKLAUSOMYBĖS NUO SOCIALINIŲ TINKLŲ – TIK VIENAS ŽINGSNIS

Socialiniai tinklai ne tik „praryja“ laiką, bet ir grasina kitais pavojais. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Socialiniai tinklai ne tik „praryja“ laiką, bet ir grasina kitais pavojais.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šiais laikais retas jaunimo (ir ne tik) kartos atstovas neįsivaizduoja savęs kaip žmogaus, kuris neturi paskyros kuriame nors socialiniame tinkle. Naudojantis šiuo išradimu galime ne tik nemokamai bendrauti su toli gyvenančiais artimaisiais, didinti pažinčių ratą, dalytis informacija, bet ir išpopuliarėti reguliariai dėdami viešas nuotraukas, videomedžiagą ar pasisakymus.

Deja, tarp protingo naudojimosi ir priklausomybės – plonytė riba, kurios nepastebėjus greitai galima virsti socialinių tinklų „vergu“.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Reikia kalbėtis

Apie šią priklausomybę pasikalbėjome su Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos psichologe Kristina Vainiene. Specialistė teigė, kad priklausomi nuo socialinių tinklų būna ne tik vaikai, paaugliai, bet ir jų tėvai.

„Būna net ir taip, kad ateina jaunuolis ir pasakoja, kad nori pasikalbėti su mama ar tėčiu, bet jie „mirksta“ socialiniuose tinkluose“, – atskleidė psichologė.

Specialistė pabrėžė, kad šią priklausomybę dažniausiai turi suaugę vieniši, uždaro būdo asmenys, vaikai ir paaugliai. „Matau, kaip dažnai ateina neišsimiegoję vaikai, kurie visą naktį susirašinėjo socialiniuose tinkluose ar žaidė juose žaidimus. Kad vaikas išsimiegotų – tėvų atsakomybė“, – teigė psichologė.

K. Vainienė tikino, kad šiais laikais socialiniai tinklai yra žmogaus gyvenimo dalis. Daug kas taip gyvena leisdami laisvalaikį socialiniuose tinkluose, tik reikia žinoti, kad tyko pavojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video