2024/04/19

 

GAISRAI – PER IŠDYKAVIMĄ IR NEATSARGUMĄ

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Slavinčiškyje balandžio 4 dieną, apie 17.30 val., buvo pastebėtas gaisras sodo namelyje. Apie tai ugniagesiams pranešė pati to namelio šeimininkė. Ji įtarė padegimą. Kai atvyko ugniagesiai-gelbėtojai, namelio vidus degė atvira ugnimi. Per gaisrą išdegė pastato vidus. Pavyko išsaugoti stogą ir medines konstrukcijas.

Be to, moteris pastebėjo, kad sode nulaužtos dvi obelys ir viena slyva. Nuostolį ji įvertino 1 115 eurų.

Pasak Vaido Juknevičiaus, Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektoriaus, greičiausiai šis gaisras yra vaikų išdykavimo padarinys. Iš kokių paskatų, tyčia ar netyčia, jie taip pasielgė, aiškinasi policija.

Tą pačią dieną 13.22 val. gaisras kilo ir sodininkų bendrijoje „Klevas“ Pyragių kaime. Ten degė priestatų kompleksas. Atvažiavę ugniagesiai-gelbėtojai konstatavo, kad dega medinis lauko tualetas. Per gaisrą jis visiškai sudegė.
Per gaisrą apdegė ir greta stovinčio tualeto siena, sudegė išardyta medinė lauko rūkykla. Nuo liepsnų gelbėtas 1 m atstumu stovėjęs medinis lauko tualetas, 6 metrų atstumu buvę 3 šiltnamiai.

V. Juknevičius sakė, kad labiausiai tikėtina šio gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys. Vienas asmuo čia tvarkė aplinką, kūreno laužą. Matyt, išvažiavo, palikęs rusenančių jo žarijų.

„Ne kartą esame įspėję žmones, kad reikia atsargiai elgtis su ugnimi, kad ji neišplistų. Antai laužus galima kūrenti 30 m nuo pastatų. Sodininkų bendrijose daug kur apskritai sunku tokį atstumą išlaikyti. Jei reikia ką nors sukūrenti, geriau tai daryti šašlykinėje. Visgi geriausia žaliąsias atliekas kompostuoti“, – priminė pašnekovas.

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video