2024/03/29

 

ĮSTAIGŲ ATASKAITOS – RAJONO REALYBĖ

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje pritarta kelių švietimo, kultūros, sveikatos apsaugos įstaigų, Kupiškio jaunimo centro ir Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos, Savivaldybės administratoriaus ir rajono mero praėjusių metų veiklos ataskaitoms.
Kai kurių įstaigų veikla sukėlė didesnių diskusijų ir komentarų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Jaunimo veikloje – anemijos požymiai

Politikams labiau užkliuvo Kupiškio jaunimo centro veiklos ataskaita. Vieniems atrodė, kad Pyragų dienos organizavimas yra pradinukų lygio idėja ugdant jaunimo verslumą. Kiti šią idėją gynė ir sakė, kad solidžios įstaigos tokias dienas rengia ir surinktas lėšas skiria labdarai.

Buvo klausiančių, ar didelė darbuotojų kaita Jaunimo centre nėra susijusi su prastu šios įstaigos psichologiniu klimatu. Tarybos nariams užkliuvo tai, kad jau pusmetį neveikia Kupiškio jaunimo centro interneto svetainė. Antri pridūrė, kad svetainės stygių kompensuoja informacijos sklaida socialiniame tinkle.

Šio centro vadovė Edita Vaitiekūnienė sakė, kad Jaunimo centras vykdo septynių sričių veiklą, įgyvendina neformalaus švietimo programas. Ji pabrėžė, kad rajone situacija prastėja. Atsirado didelis poreikis spręsti asmenines emocines, psichologines jaunuolių problemas. Tam pasitelkiami atitinkamų sričių specialistai.

Taip pat vadovė neslėpė, kad Jaunimo centrui stinga darbuotojų, yra didelė jų kaita. Čia dirbti žmonių neskatina ir menki atlyginimai, ir darbo specifika. Jaunimas mėgsta pavakaroti.

Turinčiam šeimą žmogui sudėtinga tokias darbo valandas suderinti su asmeniniu gyvenimu.

„Mūsų įstaigos interneto svetainė neveikia dėl to, kad domenas, kuriuo naudojomės, buvo parduotas vienai šalies įmonei. Ją mums patiems administruoti sudėtinga, nes neturime informacinių technologijų specialisto. Darbuotojai svetainę patys tvarkė, bet jie dažnai keisdavosi. Nežinau, kaip toliau bus su mūsų interneto svetaine“, – atviravo Jaunimo centro vadovė.

D. Bardauskui šios įstaigos vargai dėl interneto svetainės buvo naujiena. Jis papriekaištavo E. Vaitiekūnienei, kodėl jam apie tai nebuvo pranešta. Ji atsakė, kad bandžiusi šią problemą išspręsti savarankiškai. Meras pažadėjo tuo reikalu pasidomėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Direktorę reikia pakeist, ir jaunimo centras problemų nebeturės. Reikia sugrąžinti Gailą

  • Nepastebėjau, kad kur nors būtų skelbimas apie laisvas darbo vietas šioje įstaigoje. Beje kultūros centras taip pat nepateikia informacijos apie trūkstamus darbuotojus, bet daržnai skundžiasi, kad jų nėra…

  • Ta interneto svetainė yra visiskai nereikalinga.

Rekomenduojami video