2024/03/28

 

„SAULUTĖS“ VAIKŲ LOPŠELIUI-DARŽELIUI – KETURIASDEŠIMT

Renginio akimirkos.
Autorės nuotraukos

Praėjusį ketvirtadienį Kupiškio kultūros namai buvo kupini vaikų šurmulio. Į didžiąją salę susirinkę darbuotojai, mažieji auklėtiniai ir jų tėvai smagiai paminėjo „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio keturiasdešimtąjį jubiliejų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“ Kupiškyje atidarytas 1979 metais. Nuo 1994 metų šiai biudžetinei įstaigai vadovauja Danutė Staišiūnienė. Šiuo metu darželyje veikia šešios grupės: keturios ikimokyklinio ugdymo grupės, viena įvairaus amžiaus grupė dirba taikant Valdorfo pedagogikos elementus, o dar vienoje vykdomas priešmokyklinis vaikų ugdymas. „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio auklėtinių amžius – nuo dvejų iki šešerių metų. Šį vaikų lopšelį-darželį lanko 111 vaikų, dirba 14 pedagogų ir 15 kitų įstaigos darbuotojų. Neatsiejamas ir šios įstaigos bendruomenės laikraštukas „Saulės vaikučiai“, kuriame aprašomi visi darželio įvykiai.

Vaikai, jų tėvai ir įstaigos darbuotojai buvo nustebinti menine programa, kurią sukūrė priešmokyklinio ugdymo pedagogė Edita Tuzikienė. Buvusi auklėtinė Rasa Gudonienė padėkojo už tai, kad šis vaikų lopšelis-darželis „užaugino“ ne tik ją, bet ir jos vaikus, čia žada leisti savo mažąją dukrytę ir tikisi, kad ugdysis ir jos anūkai.

Visų pagerbti susirinko gausus būrys sveikintojų, kurie gražiais palinkėjimais ir gėlėmis apdovanojo jubiliejaus sulaukusios įstaigos darbuotojus. Po oficialios dalies visi darželio bendruomenės nariai ir draugai buvo pakviesti į šventinį vakarą Kupiškio kultūros centro vitražų salėje.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video