2024/04/27

 

KAS VALDYS RAJONĄ – SLIDI PROGNOZĖ

Prie balsadėžių vėl eisime kovo 17 dieną, kai vyks antras merų rinkimų turas. Autorės nuotrauka

Prie balsadėžių vėl eisime kovo 17 dieną, kai vyks antras merų rinkimų turas.
Autorės nuotrauka

Baigėsi savivaldos rinkimų pirmas turas. Paaiškėjo, kad daugiausia mandatų (9) gavo konservatoriai. Valstiečiai liko antri (6). Trečioje vietoje tradiciškai yra socialdemokratai (3), o du visuomeniniai rinkimų komitetai pasidalijo po 1 mandatą. Taigi absoliučios daugumos rajone negavo nė viena politinė jėga. Suformuoti valdančiajai daugumai reikia bent 11 mandatų, nes Taryboje bus 21 narys.

Iš karto nepavyko išrinkti ir mero. Nedaug stigo iki pergalės dabartiniam rajono vadovui konservatoriui Dainiui Bardauskui, surinkusiam 49,31 proc. balsų. Antras liko valstiečių kandidatas Vidmantas Paliulis, gavęs 29,50 proc. balsų. Taigi šie politikai iš naujo varžysis antrame merų rinkimų ture, kuris vyks kovo 17 d. Kiti pretendentai į merus surinko gerokai mažiau balsų. Augenijus Cesevičius – 9,52 proc., Povilas Gurklys – 7,30 proc. ir Aurimas Martinka – 2,46 proc.

Kaip politikai vertina šiuos rinkimų rezultatus? Kokią rajono Tarybos daugumą prognozuoja?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Atsargios partinių prognozės

„Neblogi rinkimų rezultatai. Esame patenkinti. Žinoma, galėtų ir geriau būti. Gerbiame rinkėjų nuomonę ir tikimės jų tolesnio palaikymo. Prognozuoti apie rajono Tarybos daugumą šiuo metu negaliu ir nenoriu. Prognozės – slidus dalykas“, – gana atsargiai pirmo rinkimų turo situaciją vertino D. Bardauskas.

Jo oponentas V. Paliulis sakė, kad iš esmės valstiečiai pasirodė gerai. Aišku, norėtųsi dar geresnių rezultatų. Viskas rinkėjų rankose.

„Apie rajono Tarybos daugumą bus galima kalbėti po antro mero rinkimų turo. Variantų gali būti įvairių“, – kalbėjo antras pretendentas į merus.

Plačiau skaitykite antradienio „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Reikia visus merą šmeižiančius komentarus ištrint. Galėtų ir policija pasirūpint tvarka laikraštyje.

    • Butinai trinti palikti tik padlaizuniskus.galva isiplauk geriau ka nesamones pezet

  • Klausimas straipsnio – „Kas valdys rajoną“. Atsakymas- meras Dainius Bardauskas ir jo komanda su teisingai pasirinkta koalicija ir taškas. Slidžios prognozės nėra.

    • Manau didžioji dalis Kupiškyje jums pritaria.

      • Deja jei didzioji dalis butu pritarus antro turo nereiketu

    • Kokia komanda. Dainiaus komanda – DAINIUS, didysis Dainius, kupiškio karalius. Neturi jis komandos, nemoka jis dirbti komandoje. Trenkti kumščiu į stalą ir sakyti, kad bus taip ir taip, tai ne komanda. Tai vienasmenis valdymas. Nebejuokinkit, kas jau kas, bet Dainius neturi komandos. Mero komandinį darbą geriausiai apibūdintų: MAN PATINKA KOMANDINIS DARBAS, AŠ NURODAU, O VISI KITI VYKDO

  • Kas gali man paaiškinti gal Rolandas A kodėl ir pagal kokius skaičiavimus rajono tarybos pandatus gavo. Konservatoriai 337 balsai už mandatą,Valstiečiai 431 balsai už mandatą, Socdemai 365 balsai už mandatą, Gurklio komitetas 586 balsai už mandatą, Zigmo komitetas 330 balsai už mandatą kaip jie paskaičiuojam pagal formole ar už grazes akis laukiam atsakymo ir pamastimo

  • Atsakingai vertinkime, protingai lyginkime ir teisingai pasirinkime rinkimuose. Tikėti pažadais yra rizikinga ir pavojinga. Bernų ir vyrų pažadai naivias mergiotes ir moteriškes apgauna, telefoniniai sukčiai ne tik senjorus, bet ir buhalteres ar net Seimo nares pasakomis įtikina. Galima prižadėti mėnulį ar saulę nuo dangaus nuraškyti, galima tikėti Kalėdų Seneliu ne tik vaikystėje.

  • Koks jus ne supratingumas Dainiui nereikia Eglės, Gailos, Pauliaus ir visų kitų kurie turi savo nuomonę ir vizija. Jam reike senių ir kitų padlyzu kai Eugenijus iš Socdemu kuryje linkciotu galvas plotų katuciu kai kadaise plojo ir padlaizavo S.Tamosiunui tat nieko gero nebus

    • Nežinau, kokio amžiaus pats esi ir ar prisimeni, bet iki Tamošiūno Kupiškis buvo visiškas lūšnynas.Neturėjo nei normalių kultūros namų, nei ligoninės, nei poliklinikos, nei autobusų stoties, nebuvo naujų daugiabučių ir netgi kupiškėnų pamėgtų marių. Kaip vadovas jis buvo reiklus ir principingas. Ir jeigu naujai išrinkras meras turės tokių bruožų kaip koks buvo S. Tamošiųnas, tai visiems kupiškėnams, išskirus kai kuriuos apsileidusius adminintracijos darbuotojus, išeis tik į naudą.

      • Tikrai nenorėčiau kad žmones vežtų su infarktais, insultais iš posėdžių kaip prie Tamošiūno. Jau geriau gyvensiu be naujos autobusų stoties, baseino… Nenoriu,kad savivaldybės darbuotojai dirbtų įtampoje. Taigi, nesiilgiu vadovo tokio kaip Tamošiūno. Nenoriu, kad Dievulis kažkam atlygintų u- ,,gerus“ darbus kaip jam. O Kupišky statybos prasidėjo todėl, kad čia centras pradėjo duoti pinigus pagal šalies vystymo planą.

    • Kokia dar egles,Pauliaus ar kitų gandragalviu vizija?Visa vizija sėdi vyriausio gandragalvio galvoje o jie tik paklusnios marionetes valdomos per visokius jarucius ir simus

  • Kur surasti projektų sąrašą, liudijantį ,,pramuštus“ pinigus rajonui Mero iniciatyva ir rūpesčiu? Ketverių metų bėgyje. Būtų tikras Mero kompetencijų įrodymas ir ginčytis nereiktų.

    • Tai gi va, sutinku, kad mūsų meras gali tik savivaldybės moterytes vaikyti, tada baisiai gerai ir daug dirbantis besijaučia. Jei meras turi šaunią komandą, tau nereiks vaikyti, tavo komandos nariai norės dirbti, padėti, juk jie patys Kupiškėnai. Ir Paulius Pranckūnas jau Kupiškyje keli metai, ir Gaila, ir Eglė ir kitų yra – jauni, veiklūs, žingeidūs, degančiom širdim. O Bardausko komanda: Dugnas, Kriovė, Gasiūnas, Paulauskienė ir kt. link pencijos – neįsižeiskit, bet gi ir patys suprantat. Pasvarstykit Kupiškėnai, nors pastebėjau visad renkatės saugų variantą, liko 4 metai ir ES parama nebetekės, paskutinė kadencija su ES pinigais

  • Kyla tokia mintis, kad daugiausia ant mero dergia tie, kurie randasi greta jo, iš kurių jis reikalauja darbo tvarkos, pareigingumo, pagarbiai elgtis su klijentais ir panašiai. Teko turėti reikalų savivaldybėje dar prie Jono, tai tikrai buvau labai nusivilęs darbuotojų popiūriu į lankytojus, netgi turėjau laukti kada baigs gerti kavą. Balsuosiu tik už dabartinį merą. Prieš Valiulį neturiu nieko prieš, bet kaip kandidatas jis yra per silpnas. Rajonas ir taip stagnavo ilgus metus.

    • Matau, kad yra du rinkėjų požiūriai, ko jie tikisi iš mero, dažniausiai – tai „ganyti“ darbuotojus, paremontuoti šaligatvį, pastatyti šiukšliadėžę. Bet ar tai mero darbas, juk tam yra administracijos direktorius. Merą mes renkam atstovauti rajoną, iš centrinės valdžios išmušinėti pinigus, kovoti už rajoną ir jo žmones. Meras vienas visko nesukontroliuos, galą gausi, jei visus bandysi sužiūrėti. Tam juk yra skyrių vedėjai, pavaldžių įstaigų direktoriai – tai vadinama komanda.

      • Pirmiausia nereikia laikyti rinkėjų kvailiais. Antra – jeigu bus neryžtingas meras, tai ir administracijos direktorius ir kiti merui tiesiogiai pavaldūs darbuotojai darbe nepersistengs. Ir trečia – išmušinėti pinigus iš valdančiųjų, manau, šiam merui iš tikro yra problematiška, bet akivaizdu, kad tai tęsis ne ilgiau kaip dar du metus.
        Ir dar klausimėlis : kodėl, kas ir kokiais tikslais pasistengė, kad būtų sustabdytas baseino statybos finansavimas ?

  • Pasirodo, žmogui ir bažnyčią jau nebegalima nueiti, ir pasisveikinti, ir bendrauti. Pasirodo, mūsų mažame krašte galima tik pilti purvą. O kas Jums, mieli komentatoriai, trukdo dalyvauti visuomeniniame ir politiniame gyvenime, teikti pasiūlymus, skleisti idėjas. Ne, geriau nieko nedaryti, o tik egzistuoti. Juk ir jūsų dauguma einate į bažnyčią, taip pat sveikinatės su pažįstamais, ir ranką paduodate, ir šypsotės. O kandate iš pasalų kaip gyvatės. Susitaikykite: rinkimų rezultatai tokie, kokie ir turėjo būti. O jūsų piktos pagiežos pilni komentarai tik stiprina veikliai gyvenančius.

    • Taip Uršule, į bažnyčią einam. Einam NE VIENĄ KARTĄ PER KETVERIUS METUS rinkimų dienoj. Niekas netrukdo merui eiti, lai jis eina kasdien. Nemačiau mero bažnyčioj kas sekmadienį, nespaudžia Jums rankų kas savaitę, atėjo rinkimų dieną – PASIREKLAMUOT. Reikia būt tokiam, koks esi, o ne apsimest tuo kuo nesi.

      • O esat tikra/-as, kad meras bažnyčioj lankosi tik kartą per metus? Bažnyčių pilna visam rajone ir Lietuvoj, negi sekat kiekvieną jo žingsnį? Be to, sakoma, “arti bažnyčia – Dievas toli”.

        • Nu aiškiau ir būti negali kas čia stebino žmones! Tegul eina jis į tas bažnyčias nors kelis kartus per dieną. Esminis klausimas -ar kas matete dar kada maloniai besisveikinantį ir ranką spaudžiantį, beje, maloniai.

          • Sitaip mastant, tai rankos paspaudimas turejo pavergt net menkiau nei sniego kasimas traktoriumi. Nieko blogo nematau, juk abu ne mustis ejo.

      • Uršulė pati tik kartą atėjo . Mačiau merą bažnyčioj Kupiškio ir vasarą,ir šiemet vasario 16 tą.Klystate ir šmeižiate.

  • TAI JAU DUGNUI NEBEGALIMA IR I BAZNYCIA NUEITI JIS GI NE PAGONYS JO DIEVAS NE VALSTIECIU PYZIUS.PIRMA KGB ZMONIU NELEIDO I BAZNYCIAS O DABAR VEL REGISTRUOJA KAS BAZNYCIOJ,NEBEGRIS TIE LAIKAI .RINKIMAI PARODE KAD DAR TURIME LIETUVELE

  • Šlykštu skaityti kaip drebiamas mėšlas. Jau žmonės vistiek žino už ką balsuos nustokit visi. Jūs ne žmonės kurie čia komentuojant, o silpni pasislėpę, varot ir niekinat.

  • Paliulis Panskliaute ruosiasi vel itikinti kad uz i balsuotu -tai reiskia vel asfaltuos musu kiemus,nebesistenk nebent koki rozanciu padovanotu tai gal ir balsuociau.Zmogau nera ko lygintis jums prie esamo mero ir kas jus ten stumia Bardauskas puikiai susitvarko ,jis puikiai atlieka savo darbus.Nuostabus meras ir daug kas mumsjopavydi.O spaudanciu letenas ir „geru“ mes jau turejome,deja.MES TURIME PROTINGA

  • Na va rinkimų dieną ir meras bažnyčioje apsireiškė
    linksčiojo žmonėms rankas spaudė koks malonus ane
    dar apsireikš ir kovo 17 d. nenusiminkit,kad tik
    parodyti koks aš geras o kai kaukės nukrenta tada
    pasirodo tikras veidas arogancija, pyktis, kerštas
    ir vėl keturis metus neapsireikš net nepažins
    o Dugnas tai dirba mero klapčiuku bažnyčioje,savivaldybėje
    patarėju.Laikas pagalvoti ir liaupsintojams rimtai ar tai verta

    • O kodėl žmogus, gal pasimelsti atvažiavo. Draudžiama?

      • Jej davatka esate, tai dažnai bažnyčioje meldžiatės. Jei dažnai meldžiatės, daug matot bažnyčioj, daug girdit. Tai ar dažnai per 4 praėjusius metus matydavote tuos ponus bažnyčioje kartu, besveikinančius kiekvieną atėjusįjį! Su Dugnu viskas tvarkoje, jis žmogus nearogantiškas, tai tikiu, kad pasisveikina. O meras? Sveikinasi ir į akis žiūri?!!!!??!!

  • Visoj Lietuvoj sugriuvo valstieciu kortu namelis ,kitaip ir buti negalejo baisus puolimas ir smeizimas priesininku naudos nedave…

  • Nuo Bardausko nesitraukia Saulius Dugnas. Prilipęs kaip…. Ir bažnyčioj sekmadienį kartu su Bardausku žmonėm lankstėsi. Ar jis dar dirba Sodroj? Vis savivaldybėj sėdi. Gal naują kėdę šildo?

  • Paliulis kaip rajono vadovas būtų silpnas.Nepakankamo išsilavinimo, patirties. Be to tarnauja Karabasui …

  • Tik ku toliau nuo valstiečių, vien Karbauskis iki vemimo nusibodes vadas, dar reikia savivaldoj jo tarnų, pagalvakit, jeigu nors kiek mastot iš tos puses, o p. Paliulis tai labai trumpo mastymo, sugebėjimo asmuo,tik sugebejo per kaimelius pavažinet ,paplot per peti senukam, ir tiek, ką jis daugiau sugeba? aš , aš o iš to šnypštas.

    • OK, gerbiu Jūsų nuomonę, o ką sugebėjo Bardauskis??? Jeigu Jums nesunku, konkrečiai. Net nepatikėjau, kai papasakojo, kad Bardauskas rinkimų dieną (sekmadienį) pasirodė bažnyčioj ir visiems spaudė rankas po mišių. Žmonės liko be žado, taip ir norėjosi paklaust kiek kartų per 4 metus spaudė rankas. Mano nuomone, tai dviveidiškumas

  • Gana su tuo Bardausku, per daug garbės šiam žmogeliui suteikiam. Nieko nepadarė, atėjo ant valstiečių pradėtų projektų, susipyko su centrine valdžia, kam rašot komentarus, jam nei šilta, nei šalta. Atvirai siūlau, balsuokime už Paliulį, tik taip galėsiu pasakyti, kad esu prieš Bardauską

  • Žodžiu, savivaldybėje dirba ne žmonės, šiukšlės, gerai kad meras juos ant infarkto ribos laiko.

    • Tai čia tokia Bardausko šalininkų kultūra.

    • Kaip ne gėda jums? Kur pas jus žmoniškumas? Konservatoriai? Nė vieno komentaro nėra įžeidžiančio mero,o jūs dergiate ką begalėtumėt apkakot.Žmonės išrinks,ką norės.Gerbsime kiekvieno apsisprendimą.Gal gavėnios pradžia proto įkrės.

      • Nematau šmeižto, bent jau čia. O jei tiesa akis drasko, tai čia jau jųjų problema! Žmonės išsako tiesą, tą ką mato, jaučia. O be to valstiečius žeminantį gandragalvių terminą, kas tikrai nėra malonu ir gražu skaityti, išrado konservatorių šalininkai!
        Taip kad patylėkite. Jeigu rajone demokratijos nėra ir, matyt ateity 4m dar labiau nebus, tai valstybėje dar yra. Todėl turime teisę kritikuoti bet kokio lygio politikys ir viešinti jų blogus darbus ar netinkamą elgesį.
        Tai tiek.
        P,S, balsavau ne už valstiečius, bet šį kartą iš dvejų blogybių rinksiuosi mažesnę-Paliulį.

        • jūs nesupratot turbūt ką norėjau pasakyt .Aš ir sakau,kad konservatoriai dergia visus.Gėda ! Iš vien pravardžiavimai visų.,o sako,kad juos šmeižia .Aš ir mano šeima,draugai,kaimynai už Paliulį.

  • Kaip keičiasi Kupiškis ir kur jis yra, geriausiai apibudino Zigmas.

  • Nekenčiu konservatorių, nemėgstu D. Bardausko, bet pažiūrėjus, kaip keičiasi Kupiškis, daugiau nėra už ką balsuoti. Buvo jau Jonukas, Broniuko tarnas… Bjauraus charakterio p. Dainius, bet dabar nuėjus į savivaldybę, tarnautojai nebelaiko šiukšle, o klausia, kuom galiu padėti ? 🙂

    • OK, pavaldinius šokdina, o jo paties elgesys? Net dabar akyse stovi vaizdelis, kaip meras sveikinasi:duoda žmogui ranką, o pats žiūri per kairį petį! Tai jei savivaldybės darbuotojai pradės imti pavyzdį?! Ir dar. Neduok Dieve, pereiti pačiam ar šeimos nariui merui skersai kelio. Maža nepasirodys. Todėl gali būti bele kokie nuopelnai Kupiškiui(ko deja nėra), bet žmogiškos savybės merui yra labai svarbu. Viskas kinta, kontroliuojama, koreguojama, bet žmogaus charakteris nesikeičia…
      Ačiū Dievui, kad šiuo metu dar nieko asmeniško (privatus verslas).
      Na bet gyvenimas parodys. Likus antrai kadencijai, ko gero, pirmas darbas-atsikratyti kontrolierės…

    • Pritariu. Dėl aiškumo – kurie pasikeitimai mero nuopelnas?

      • matomai,kad mero nuopelnas,kad nuėjus į savivaldybę nebesijauti kaip nusikaltėlis ar žemesnio luomo žmogus.Dabar čia su žmogum elgiamasi pagarbiai.Matomai meras gerai“paauklėjo“ten dirbančius.Tai taikau ne visiems,visais laikais ten dirbo ir labai dėmesingų tarnautojų.

        • Puiku, vieną punktą užskaitom! Dar prie to punkto reikėtų pridėti, kad pagerėjo net ir padidėjus tarnautojų skaičiui.
          Toliau?

        • Čia ir auklėti nereikėjo susisodino visus konservatorius
          ir šeimos narius į savivaldybę na tai ir klauso savo
          vado pagal partinę liniją,o keli likę dar ne konservatoriai
          tai bus ir tie patvarkyti atleisti iš darbo ten greitai ir
          visą sąmokslo teorija.Prie valstiečių dar taip įžūliai nebuvo.

    • Taigi meluoji kaip šapalas. Esi etatinis konservatorių trolis manantis kad mums durneliams ypatingą įspūdį padarys tas Nekenčiu konservatorių. Sakyk garbingai – mano nuomone geriausias D. B. Kam tie vikruntasai.

Rekomenduojami video