2024/04/23

 

PAAIŠKĖJO ATMINIMO MEDALIO „TARNAUKITE LIETUVAI“ LAUREATAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Antradienį komisija išrinko šių metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatus. Jais tapo 15 asmenų ir viena asociacija.

Galime pasidžiaugti, kad tarp šių laureatų yra ir du su Kupiškiu susiję žmonės – Klementina Birutė Vosylytė ir Nomeda Simėnienė.

K. Vosylytė – Kupiškio rajono Garbės pilietė, humanitarinių mokslų daktarė, žodynininkė. Ji nominuota už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

N. Simėnienė – laikraščio „Kupiškėnų mintys“ redaktorė. Ji nominuota už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Nominacijos buvo skiriamos už veiklą trijose srityse. Be mūsų krašto atstovių medalio „Tarnaukite Lietuvai“ nominantais tapo šie asmenys: už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, medalis skirtas rašytojai Gintarei Adomaitytei, visuomenininkui Algirdui Gluodui, mokytojai Jovitai Mišeikienei, Visuomeninei Rasų kapinių draugijai.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą apdovanota signatarė Irena Andrukaitienė, girininkas Jonas Mačiulis, istorikas Vykintas Vaitkevičius.

Medalį už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje komisija skyrė kultūrologui Dominikui Petrui Akstinui, visuomenininkėms Emilijai Brajinskienei ir Irenai Rudzinskienei, rašytojui Juozui Šikšneliui.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes apdovanotas rašytojas Stanislovas Abromavičius, redaktorė Silvija Peleckienė, muziejininkas Vytas Rutkauskas.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ iš viso buvo pateikta 40 kandidatų. Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Iškilminga medalių įteikimo ceremonija vyks kovo 30 d., G. Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną, Panevėžio bendruomenių rūmuose.

„Kupiškėnų minčių“ inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video