2024/04/19

 

SNIEGUOTĄ SAUSĮ – SEMINARAS APIE ŽOLYNUS

Ūkininkė Danutė Adamonienė atkreipė dėmesį, kad labai trūksta racionalių patarimų, kaip gerinti ir atnaujinti pievas, ganyklas. Autorės nuotrauka

Ūkininkė Danutė Adamonienė atkreipė dėmesį, kad labai trūksta racionalių patarimų, kaip gerinti ir atnaujinti pievas, ganyklas.
Autorės nuotrauka

Snieguotais keliais, pro šerkšnu gražiai aptrauktas pamiškes ūkininkai iš Biržų, Rokiškio ir Kupiškio apylinkių antradienį skubinosi į seminarą Kupiškyje apie ganyklų ir pievų problemas. Seminaro iniciatoriai – Lietuvos pieno gamintojų asociacija ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Kupiškio ir Rokiškio biurų specialistai.

Ada DVARIONAITĖ

„Labai trūksta žinių apie žolininkystę kintant klimatui, esant nepastovioms oro sąlygoms. Užpernykštės liūtys, pernykštė sausra labai pakenkė ganykloms, pievoms, visiems žolynams, reikia juos atnaujinti, o tam reikia specifinių žinių, mokslininkų patarimų“, – teigė ūkininkė Danutė Adamonienė.

„Labai aktuali tema, visoje Lietuvoje situacija sudėtinga, todėl per seminarus gaudome žinias ir naujoves. Parsivešime mokslininkų seminare išdalytos literatūros, su kaimynais čia pasikalbėsime, padiskutuosime“, – kalbėjo biržietės ūkininkės Vaidutė Stankevičienė ir Janina Sinkevičienė.

Rokiškėnė Lietuvos ūkininkų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkė Dalia Lūžienė-Malijonienė pajuokavo, kad prie išgirstų žinių dar visada pravartu pridėti ir savo nuovokos bei praktinių įgūdžių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kas is tu zolynu jei pieno kainos zemos, kas is tu sertifikatu, popiereliai sienoms klyjuot, naudos jokios,

Rekomenduojami video