2024/04/20

 

MOKYKLOS GALI NEMOKAMAI NAUDOTIS JOMS SUKURTAIS RECEPTAIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) parengė patiekalų receptūras, kuriomis nemokamai gali naudotis šalies ugdymo įstaigos – bendrojo lavinimo mokyklos, organizuodamos vaikų mitybą. Naujų receptų skanūs ir sveiki patiekalai, kuriuos jau netrukus galės išbandyti šalies mokiniai, o kai kurie – jau ir išbandė per rudenį surengtą degustaciją.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kaip vertina?

Pasidomėjome, ką apie šią idėją mano rajono ugdymo įstaigų vadovai, maitinimo paslaugą teikiančios įmonės atstovė.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas priminė, kad gimnazijai maitinimo paslaugą teikianti VšĮ „Brunerus“ visus valgiaraščius yra suderinusi su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba ir gimnazijos vadovybe. Apie naujus receptus kol kas nekalbama. Tai dar labai naujas dalykas.

VšĮ „Brunerus“, kuri teikia maitinimo paslaugą rajono mokykloms, Kupiškio skyriaus vadovė Virginija Dovydienė taip pat sakė, kad kol kas mokinių maitinimo pokyčių nėra.

Iki šiol jų sudaryti valgiaraščiai nustatyta tvarka yra derinami su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba ir mokyklų direktoriais. Sudarant valgiaraščius laikomasi visų naujausių reikalavimų. Apie rekomenduojamus naujus valgiaraščius informacijos neturi.

„Tą patį patiekalą kiekviena virėja gali paruošti skirtingai. Negaliu pasakyti, kad vaikai ignoruotų tą valgį. Būna visaip. Juk namuose jie irgi ne viską valgo. Jau pavargome visiems aiškindami, kokį maistą tiekiame. Stengiamės laikytis visų technologinių reikalavimų. Kviečiame paragauti ir susidaryti nuomonę“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video