2024/03/28

 

GNYBTELĖJUS ŽIEMOS ŠALČIUI – GIMNAZISTAI ŠĄLA?

Žiemos pradžia šiemet nenuvylė – baltos Kalėdos, gražūs sniego peizažai ir pakenčiama žvarba tiems, kurie nenori lauke nešioti šiltų šalikų, pirštinių, kepurių. O namuose ir darbo aplinkoje reikalinga optimali šiluma ir savijauta. Ar visur tokią aplinką įstengiama išlaikyti?

Ada DVARIONAITĖ

Praėjusią savaitę žnybtelėjus šalčiui, „Kupiškėnų minčių“ redakciją pasiekė kupiškėno nusiskundimas, kad Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje mokiniai ir mokytojai žvarbsta, patalpose tėra 14 laipsnių šilumos, taigi nesilaikoma nustatytų higienos normų reikalavimų, taupoma vaikų sveikatos sąskaita.

Pasidomėjome, ką apie šią situaciją žino ir kaip ją vertina mokyklos administracija ir rajono Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Šio skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės įsitikinimu, visi ugdymo įstaigų vadovai žino Higienos normos reikalavimus ir jų stengiasi laikytis.

„Yra nustatyti mokyklų patalpų mikroklimato reikalavimai: mokymo klasėse, mokymo kabinetuose, aktų salėje oro temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18 laipsnių šilumos ir šaltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 22 laipsniai šilumos, o šiltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 28 laipsniai šilumos. Sporto salėje oro temperatūra negali nukristi žemiau kaip 15 laipsnių šilumos ir šaltuoju metų laiku neviršyti 17 laipsnių, o šiltuoju laikotarpiu turi būti ne aukštesnė kaip 24 laipsniai šilumos“, – pakomentavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja J. Trifeldienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jo… Bent jau nebesakytų tokių žodžių, kad jie stengiasi laikytis nurodymų… Jei per žiemą pora dienų buvo šiltos mokykloj, tai reiškia kažkas tikrins šilumą, o toliau visada sėdėdavom su nušalusiom nosym… Į priestatą tai su striuke koridoriuje sėdėt gali… Stengiasi matai gi laikytis nurodymų… Pastangų kiek mokiausi iš vis nemačiau iš jų

    • Gal ir stengiasi laikytis nurodymų, tik gali būti, kad nurodyta šaldyti mokinius? 😀

  • parase straipsni tai ir mokykla kazkokia siltesne atliko

  • Jei gimnazijoje nesilaikoma sanitarinių normų, gal reikėtų uždaryti tą antisanitariją? O kur savivaldybės sanitariniai patikrinimai? Kada paskutinis buvo? Kur būtų galima susipažint su patikrinimų dokumentais? Įstatymais aprašyta, kas ir kaip turi žiūrėti sanitarijos, gal kas suprantat įstatymus ir galit paviešint atsakingas pareigybes? Nes gimnazijos vadovybė ir savivaldybė tik patikins, kad pagerins, paraudos, kad stengsis iš visų jėgų ir vaikai šals kitais metais.

Rekomenduojami video