2024/04/23

 

MIŠKININKŲ BŪSTINĖ – ROKIŠKYJE

Apie buvusią Kupiškio miškų urėdiją dar primena tuščias pastatas ir ant jo kabantis užrašas. Tolesnė jo ateitis kol kas miglota. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Apie buvusią Kupiškio miškų urėdiją dar primena tuščias pastatas ir ant jo kabantis užrašas. Tolesnė jo ateitis kol kas miglota.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Įgyvendinus valstybinių miškų ūkio pertvarką, vietoj 42 urėdijų pradėjo veikti 26 regioniniai padaliniai. Kai kurių miestų miškininkai didelių permainų nepajuto, tiesiog perėjo dirbti į naujai įkurtą įmonę – Valstybinių miškų urėdiją.
Kupiškėnų situacija pasikeitė ne jų naudai, nes buvusi Kupiškio miškų urėdija tapo Rokiškio regioninio padalinio dalimi.

Audinga SATKŪNAITĖ

Ruoštasi iš anksto

Valstybinių miškų ūkio pertvarka pradėta įgyvendinti 2017 m. Seime priėmus Miškų įstatymo pakeitimus. Praėjusių metų pradžioje žengtas pirmas valstybinių miškų sektorių valdančių įmonių reorganizacijos žingsnis: iki tol veikusios 42 atskiros urėdijos ir tuometis Miškotvarkos institutas sujungti į vieną įmonę, kuri pavadinta Valstybinių miškų urėdija. Jau tuomet buvo nuspręsta, kad nuo 2019 metų įmonėje veiks 26 regioniniai padaliniai. Girininkijų skaičius visoje Lietuvoje liko nepakitęs – 337.

Kurį laiką Kupiškio miškų urėdija veikė kaip regioninis padalinys. Nuo 2019 metų Kupiškio regioninis padalinys sujungtas su Rokiškio regioniniu padaliniu.

Reorganizuojant miškų ūkį, anksčiau buvusias 42 miškų urėdijas pertvarkant į 26 VĮ Valstybinių miškų urėdijos regioninius padalinius, 2018 metų kovo mėnesį buvo paskelbta regioninių padalinių vadovų atranka. Konkurse 26 regioninių padalinių vadovų pareigoms eiti iš viso dalyvavo daugiau kaip 100 asmenų. Per pirmą atrankos etapą konkursus laimėjo 16 regioninių padalinių vadovai, taip pat ir Rokiškio regioninio padalinio vadovas Kęstutis Skvarnavičius. Antras regioninių padalinių vadovų atrankos etapas surengtas praėjusių metų vasarą ir jos pabaigoje buvo paskirti kitų įmonės regioninių padalinių vadovai.

„Rokiškio ir Kupiškio regioniniams padaliniams pradėjau vadovauti 2018 metų viduryje ir nuo praėjusios vasaros pabaigos abiejų padalinių sujungimui ruošėmės, buvo kalbėta su kiekvienu darbuotoju individualiai, pristatyta pertvarka, išgirsti darbuotojų lūkesčiai“, – sakė K. Skvarnavičius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ne, blyn….pasičiups kažkoks bedvasis Turto fondas ir pardavinės metų metai, kol sugrius. Nes…kažkas nustatė tokią tvarką, kažkas įvedė tokią tvarką, o kažkas, nei piršto nepajudins, kad pakeistų idiotišką tvarką. Vsio zakono !!!

  • Rakiškėnai geri žmanys,tiesūs anų kelaliai…

  • Ir socialiniai būtai gali būt į rengti nereikėtų nei statyti reikia pastatyti pastatai panaudoti pagal paskirtį,kad nesugriūtų

  • Puikus koridorinis pastatas miesto centre,su visomis komunikacijomis,langais. Pykstam visi,kad trūksta darželių, lopšelių, negali tėvai eiti į darbus,moka šimtais auklėms.Nereikėtų jokių investicijų čia irengiant ikimokyklinę įstaigą.

Rekomenduojami video