2024/03/29

 

SAUSIO 13-OSIOS ĮVYKIAI IŠ NUOTRAUKŲ IR LIUDININKŲ LŪPŲ

Nuotraukos, kurios dar nė karto nebuvo eksponuotos, iš tų dienų liudytojo Algimanto Seibučio archyvo. Jos buvo pristatytos Kupiškio etnografijos muziejuje parengtoje parodoje „Atmintis gyva“.

 

Kupiškio etnografijos muziejaus popietė „Atmintis gyva“, skirta Sausio 13-osios ir vėlesniems įvykiams Vilniuje paminėti, privertė susimąstyti apie tai, kokia kaina iškovojama nepriklausomybė ir kad ją turime branginti ir puoselėti.

Per renginį pristatyta dar nė karto neeksponuotų nuotraukų paroda iš tų dienų liudininko Algimanto Seibučio archyvo.

Aušrinė MERKYTĖ

Lietuvai lemtingais 1991 metais sausio 13 dienos išvakarėse iš Kupiškio išvažiavo 15 pilnų autobusų su 500 Kupiškio ir rajono žmonių. Vyko Noriūnų, Subačiaus, Palėvenėlės, Alizavos, Antašavos, Šimonių, Skapiškio, Virbališkių bei kitų rajono vietovių gyventojai. Kupiškėnai budėjo prie Parlamento, televizijos bokšto, Radijo ir televizijos komiteto. Jaunimas kūreno laužus, žmonės dainavo. Iki vidurnakčio Vilniuje lyg ir nieko ypatinga nenutiko.

Pristatydama parodą ir Sausio 13-osios nakties įvykius, Kupiškio etnografijos muziejaus istorikė Aušra Jonušytė priminė, kad beginkliai gynėjai jau po vidurnakčio buvo priversti susiburti prie pastatų keliomis eilėmis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dar visur yra eglutės nenupuoštos ir Panevėžyje labai gražiai spindi,o kas čia blogo

  • Sausio 13-oji-tai mūsų pergalės diena

  • Bet tokia diena egle miesto centre nesiderina ką?,

Rekomenduojami video