2024/04/19

 

DĖL DARBUOTOJO ŽŪTIES – PROKURATŪROS TYRIMAS

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) duomenimis, per pastaruosius tris mėnesius nukritę iš aukštai žuvo 4 darbuotojai, sunkiai sužaloti – 9 darbuotojai. Kritimo iš aukščio darbe grėsmė yra viena iš prioritetinių VDI prevencinio darbo krypčių. Tragiškų įvykių, kai į darbą išėję žmonės nebegrįžta į namus, pasitaiko kiekvienais metais.

Audinga SATKŪNAITĖ

Įvykį tiria prokuratūra

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio teritorinio skyriaus vedėjas Rimantas Trota sakė, kad šiais metais Panevėžio apskrityje darbo vietoje žuvo du darbuotojai. Gruodžio pradžioje Panevėžio rajone, Pagojaus miške, pjaunant medžius, krisdama šaka sužalojo 26 metų vaikiną, kurio gyvybės medikams nepavyko išgelbėti.

Lapkričio viduryje skaudi nelaimė atsitiko Kupiškyje, kai darbe žuvo iš didelio aukščio nukritęs šaltkalvis. Rajono gyventojas buvo Technikos gatvėje įsikūrusios įmonės „Gilota“ darbuotojas, kuriam nelaimės dieną buvo pavesta atlikti statybos darbus ant stogo.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė patikino, kad dėl pastarojo įvykio yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kurį kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.

Per tyrimą siekiama nustatyti vyro žūties priežastis, ar nebuvo pažeistos darbų saugos taisyklės, ir kas yra kaltas dėl tokios skaudžios nelaimės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Asociatyvi Jono Kokoškino nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video