2024/03/28

 

PER ŽIEMOS PRIĖMIMĄ –TUŠČIOMIS NELIKO

Profesinio mokymo įstaigoms 2018 m. iš viso buvo numatyta skirti 20,1 tūkst. valstybės finansuojamų vietų, iš jų 3 tūkst. per vasaros priėmimą liko neužimta. Daugiausia laisvų vietų buvo likę gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijų, transporto srityse. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Profesinio mokymo įstaigoms 2018 m. iš viso buvo numatyta skirti 20,1 tūkst. valstybės finansuojamų vietų, iš jų 3 tūkst. per vasaros priėmimą liko neužimta. Daugiausia laisvų vietų buvo likę gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijų, transporto srityse.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Per šiais metais pirmą kartą vykusį žiemos priėmimą į profesinio mokymo įstaigas kvietimus sudaryti mokymosi sutartis gavo 1424 stojantieji. Iš viso žiemą mokinius priėmė 67 profesinio mokymo įstaigos.

Kvietimai pasirašyti sutartis su Kupiškio technologijos ir verslo mokykla buvo išsiųsti devyniems mokiniams, tarp kurių paklausiausia tapo suvirintojo specialybė.

Audinga SATKŪNAITĖ

Naujovę vertina teigiamai

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Domžienė sakė, kad žiemos priėmimas nenuvylė, nes Kupiškio technologijos ir verslo mokykla siekio suformuoti naujos tam tikros studijų programos grupės neturėjusi.

„Mes norėjome prisijungti keletą mokinių į tas grupes, kurios jau yra suformuotos. Buvo gautas siūlymas iš Švietimo ir mokslo ministerijos, kad vėliau įstoję mokiniai galėtų atsiskaityti už dar neišmoktus dalykus ir toliau tęsti studijas su jau besimokančiais nuo rugsėjo mokiniais“, – kalbėjo R. Domžienė.
Jos nuomone, pirmą kartą lapkričio 14 d.–gruodžio 14 d. vykęs žiemos priėmimas iš tiesų pasitvirtino. Pasak R. Domžienės, kai kurios šalies profesinės mokyklos galėjo pasirinkti ir formuoti visai naujas grupes į tam tikras programas. Toks sprendimas buvo ypač palankus ir reikalingas tuo atveju, jei mokyklos turėjo laisvų mokytojų nesusiformavus grupėms per ankstesnius stojimus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video