2024/03/29

 

Į BIBLIOTEKĄ – SU KNYGŲ LAUKNEŠĖLIAIS

Kupiškio viešosios bibliotekos ir jos padalinių skaitytojai prie kai kurių naujausių knygų stoja į eiles. Jas sumažinti galėtų padovanotos knygos. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Paskutinę rudens dieną Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė aštuntą kartą vykstančios akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią. Per beveik dvi savaites Kupiškio viešajai bibliotekai ir jos padaliniams skaitytojai jau padovanojo daugiau nei 200 knygų.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pageidaujamų knygų sąrašas – didelis

Šiais metais akcijos „Knygų Kalėdos“ organizatoriai šalies bibliotekoms kviečia dovanoti laukiamiausių knygų. Akcijos svetainėje galima rasti informaciją, kokių knygų labiausiai laukia Kupiškio viešoji biblioteka ir jos padaliniai.

Kraštotyros ir edukacijos skyriaus metodininkė, akcijos „Knygų Kalėdos“ koordinatorė Jolanta Vosylienė, sakė, kad pageidaujamų knygų sąrašas buvo sudarytas, apklausus bibliotekos Lankytojų aptarnavimo skyriaus ir padalinių bibliotekininkus. Anot J. Vosylienės, tiesiogiai su skaitytojais bendraujantys bibliotekininkai geriausiai žino jų norus.

„Mes sudarėme bendrą sąrašą, kuriame atsispindi ir Kupiškio viešosios bibliotekos, ir jos padalinių skaitytojų poreikiai“, – paaiškino pašnekovė.

Į minėtą sąrašą, kuris sudarytas pagal rašytojų pavardžių abėcėlinę tvarką, yra įtraukti 136 ir lietuvių, ir užsienio autorių knygų pavadinimai. Tarp rajono skaitytojų pageidaujamų knygų yra lietuvių rašytojų Jurgos Ivanauskaitės knygos „Miegančių drugelių tvirtovė“ ir „Viršvalandžiai“, Ginos Viliūnės romanai „Magdalė, smuklės merga“ ir „Vilniaus madona“, kunigo Algirdo Toliato knygos „Gerumo liūnas“ ir „Šeštas jausmas yra pirmas“ ir daugelis kt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video