2024/04/23

 

KELININKAI ŽIEMOS SEZONĄ – JAU PRADĖJO

VĮ „Kelių priežiūra“ atstovai tvirtino, kad valstybinės reikšmės keliai prižiūri pagal tris kelių priežiūros lygius. O rajoniniai keliai yra tik valomi ir tik tada, kai darbai būna baigti intensyvesniuose keliuose. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

VĮ „Kelių priežiūra“ atstovai tvirtino, kad valstybinės reikšmės keliai prižiūri pagal tris kelių priežiūros lygius. O rajoniniai keliai yra tik valomi ir tik tada, kai darbai būna baigti intensyvesniuose keliuose.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Atėjus žiemos sezonui kelių priežiūra sukelia aršiausių diskusijų. Vairuotojus neretai piktina prastai nuvalyti ar pabarstyti keliai, o kelininkai sukasi kaip įmanydami. Kaip kelininkai pasiruošę šios žiemos išdaigoms?

Audinga SATKŪNAITĖ

Specialistai budi visą parą

Sujungus atskiras regioninių kelių priežiūros įmones į vieną, viskuo dabar rūpinasi valstybės įmonė „Kelių priežiūra“, kurios atstovai pakomentavo, kaip kelininkai yra pasiruošę žiemos sezonui.
11 atskirų regioninių kelių priežiūros įmonių sujungus į vieną struktūrą, pasirengimas žiemos sezonui buvo lengvesnis, o centralizuota veikla padeda sklandžiau ir operatyviau organizuoti kelių priežiūros darbus.

Šį žiemos sezoną pradėjo dirbti ir naujai įkurtas Kelių priežiūros valdymo centras, kuriame visą parą budi skirtingų sričių specialistai. Jie nuolat stebi Lietuvos kelių dangos būklę, meteorologines prognozes ir meteorologinių stotelių duomenis, kelių priežiūros technikos judėjimą ir darbą Lietuvos keliuose. Centro darbuotojai atsakingoms institucijoms operatyviai perduoda informaciją apie meteorologinius pokyčius, eismo įvykius ar kitus važiavimo sąlygas lemiančius veiksnius.

Prasidėjus sudėtingam eismo sąlygų sezonui – žiemai, Lietuvos valstybinių kelių priežiūros įmonė „Kelių priežiūra“ sukūrė interaktyvų valstybinių kelių priežiūros žemėlapį, kuris vairuotojams padės pasirinkti saugesnį maršrutą esant blogoms oro sąlygoms.

Valstybinės reikšmės keliai yra prižiūrimi pagal tris kelių priežiūros lygius. Žemėlapyje galima susipažinti su kiekvieno valstybinio kelio ruožo priežiūros reikalavimais. Tai vairuotojams padeda pasirinkti saugesnius kelius. Esant blogoms eismo sąlygoms rekomenduojama rinktis kelius, kuriems keliami aukščiausios priežiūros reikalavimai – tai padės minimalizuoti kelionės riziką. Rajoniniai keliai yra tik valomi ir tik tada, kai baigti darbai intensyvesniuose keliuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video