2024/04/26

 

GYVENTOJŲ DĖKA – KAS TREČIAS STT TYRIMAS

STT Panevėžio valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkė Rita Škutienė. Autorės nuotrauka

STT Panevėžio valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkė Rita Škutienė.
Autorės nuotrauka

Nuo 2004 metų kasmet gruodžio 9 dieną visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena, kuri yra skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią.

Šia proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos žmonėms priminė, kad kompromisai su sąžine kainuoja milijonus.

Audinga SATKŪNAITĖ

Išmatuoti korupciją nelengva

Tarptautinė antikorupcijos diena pirmadienį paminėta ir Kupiškyje. Gausiai susirinkusiems rajono valstybės tarnautojams apie korupcijos žalą kalbėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkė Rita Škutienė ir vyr. specialistas Mindaugas Stukas. Pastarasis papasakojo apie privačių interesų deklaravimo svarbą.

R. Škutienė pabrėžė, kad korupcija, kai piktnaudžiaujama valstybine valdžia siekiant asmeninės naudos, nėra vienos šalies problema. Tik vienur ji ryškesnė nei kitur.

„Korupcijos prielaidų yra pačių įvairiausių. Tai gali būti elementarus savanaudiškumas arba skaidrumo ir viešumo stoka. Tokiu būdu didelė žala padaroma ir visuomenei, ir kiekvienam mūsų“, – pabrėžė STT specialistė.

Pasak jos, dažniausios korupcijos pasekmės yra ekonominės. Didžiausi praradimai patiriami vykdant neskaidrius viešuosius pirkimus ar neskaidriai paskirstant Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą.

R. Škutienė akcentavo, kad išmatuoti korupcijos lygį kiekvienoje valstybėje nėra paprasta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video