2024/04/18

 

BUDINČIŲ GLOBOTOJŲ RAJONE DAR LABAI MAŽAI

Rugsėjį rajone terminuotą dviejų mėnesių sutartį su Kupiškio rajono savivaldybe buvo pasirašiusios dvi moterys, galinčios dirbti budinčiomis globotojomis. Deja, ją pratęsti nusprendė tik viena jų, o antra tapo socialine globėja.

Audinga SATKŪNAITĖ

Socialinių paslaugų centro laikinai direktorės pareigas einanti Lina Buitvydaitė sakė, kad budintis globotojas ir socialinis globėjas atlieka tas pačias funkcijas, tai yra teikia be tėvų globos likusių vaikų priežiūros savo šeimoje paslaugas. Jie į savo namus priima be tėvų globos likusius vaikus ir rūpinasi jais, kol bus surasti nuolatiniai vaiko globėjai, būna pagalbininkais, kol vaikas grąžinamas į biologinę šeimą arba įvaikinamas.

Anot L. Buitvydaitės, tik vienai iš dviejų budinčių globotojų tiko darbas pagal individualios veiklos pažymėjimą, o antra moteris išreiškė norą dirbti pagal darbo sutartį.

„Viena moteris apsisprendė likti budinčia globotoja, o kita – nusprendė tapti socialine globėja. Ji yra įdarbinta Kupiškio socialinių paslaugų centro padalinyje, Globos centre“, – situaciją paaiškino l. e. p. direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video