2024/04/19

 

KULTŪROS CENTRAS ĮPUSĖJO KETVIRTĄ DEŠIMTĮ

Praėjusį šeštadienį Kupiškio kultūros centras paminėjo 35-metį. Į šventę buvo susirinkę kviestiniai svečiai – kultūros darbuotojai, įvairių projektų partneriai ir rėmėjai, politikai. Koncertavo profesionalūs solistai ir baleto šokėjai.

Po koncerto svečiai vaišinti šventiniu tortu. Juos aptarnavo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos jaunieji barmenai. Drabužinėje budėjo gimnazistai savanoriai. Žaismingumo renginiui suteikė nauja proginė fotografavimosi sienelė kultūros centro fojė, kur geidė įsiamžinti ir šių namų vadovę pasveikinti visi svečiai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šventės dalyviams Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė priminė, kad prieš trisdešimt penkerius metus gruodžio 3 dieną Kupiškyje duris atvėrė nauji kultūros namai. Į naujus kultūros namus atkeliavo ir didžiulis turtas – kraičio skrynia su metraščiu. Tai labai svarbus palikimas ne tik kultūros bendruomenei, bet ir visiems kupiškėnams.

„Tęsdami pradėtą kultūrinę veiklą, norime prisiminti praeitį, užfiksuoti dabartį, pasamprotauti, panagrinėti Kupiškio krašto kultūros istoriją, kuri iki šiol nebuvo išsamiau gvildenta, tyrinėta ir sudėta į vieną knygą, kad ji išliktų ateičiai. Leidinyje bus pateikiama išsami informacija, apimanti laikotarpį nuo 1935 iki 2018 metų. Tikimės kuo išsamiau atskleisti savo regiono kultūros išskirtinumą. Šią knygą planuojame išleisti 2019 metų rudenį ir visus pakviesti į jos pristatymą“, – kalbėjo Kupiškio kultūros centro direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Taigi ir šventė naujųjų patalpų 35-metį, negi neaišku?

  • Šaunuoliai, kad darote kažką. Nes ne taip paprasta. Darykite ir ateity,,,

  • Neklaidinkite žmonių. Kultūros centro pastatas (anksčiau kultūros namai) įpusėjo ketvirtą dešimtį. Prieš tai kultūros namai buvo sinagogos pastate, o dar prieš tai Apšegos salėje. Kažkas labai užsinorėjo išskirtinio renginio grietinėlei. Jubiliejui ir finansavimo pateisinimas kitoks kaip paparastam renginukui. Na, o pagarbos tiems, kurie rūpinosi įsikėlimu į šį pastatą, nesimatė ne tik nuotraukose. Vetranai iškaišioti buvo salėje pakampiais. Net nuotraukose tik atsitiktinai paklivo. Gal kad mažiau pabendrautų? Visas dėmesys tiems, kas nei piršto nepridėjo prie šio pastato pradžios. Taigi, vertėtų susimąstyti dėl organizatoriaus gebėjimų, jei nebuvo kitokių tikslų darant renginį.

Rekomenduojami video