2024/04/20

 

NEBETYLĖTI NUSPRENDĖ IR UGNIAGESIAI GELBĖTOJAI

Valio Staburo nuotrauka iš redakcijos archyvo

Ant kojų nutarė pakilti ne tik pedagogai, bet ir ugniagesiai gelbėtojai. Praeitą trečiadienį ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga Vyriausybei ir Seimui įteikė peticiją dėl nepakankamo finansavimo visuomenės saugumui užtikrinti. Šią savaitę prie Vyriausybės ketinama organizuoti įspėjamąją protesto akciją.

Audinga SATKŪNAITĖ

Neliko abejingi

Lietuvoje yra apie 3300 priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo pareigūnų. Seimui ir Vyriausybei įteiktą peticiją pasirašė beveik 2 tūkst. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pareigūnų ir darbuotojų.

Tarp jų ir dauguma Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų.

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas Dainius Saukaitis sakė, kad šį trečiadienį į protestą prie Vyriausybės iš Kupiškio trimis automobiliais važiuos apie 12 pareigūnų.

„Ugniagesiai gelbėtojai yra aktyvūs kovotojai už savo teises. Vyksime prie Vyriausybės, nes norime parodyti, kad ir mums, ne tik medikams, kultūros darbuotojams ar švietimo atstovams rūpi mūsų gerovė. Reikia tikėtis, kad tai duos rezultatų. Jeigu nieko nedarysi, tai nieko ir nebus. Būtina imtis iniciatyvos“, – pabrėžė D. Saukaitis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video