2024/04/25

 

GRIPO VAKCINOS KRAITIS – MAŽĖJA

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė sakė, jog kai kurie žmonės klaidingai mano, kad gripo vakcina gali apsaugoti nuo visų virusų. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiais metais neįprastai ilgai gyventojai galėjo džiaugtis šiltais orais, tačiau ruduo jau pradeda rodyti savo tikrąjį veidą. Tikėtina, kad vis dažnėjanti drėgmė ir krentanti temperatūra neigiamai paveiks ir žmonių sveikatą. Vienas iš patikimiausių būdų apsisaugoti nuo gripo yra skiepai. Jų rajono poliklinikoje sparčiai mažėja, bet dar yra.

Audinga SATKŪNAITĖ

Skiepyti pradėjo anksčiau

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė sakė, kad dėl virusinių ligų šiomis dienomis į gydytojus kreipiasi tik pavieniai gyventojai. Jos teigimu, rajone sergamumas gripu įprastai prasideda kur kas vėliau – maždaug vasarį.

D. Kulbokienė tikino, kad nemokamų gripo vakcinų gydymo įstaiga dar turi. Šiais metais jų buvo užsakyta šimtu daugiau nei pernai. Anot direktorės, gyventojai gali pasiskiepyti ir mokamai, tai kainuoja 11,23 Eur.

„Iš tiesų žmonės skiepijasi labai noriai. Tikiuosi, kad išnaudosime visas turimas gripo vakcinas ir jų neliks. Šiais metais jų gavome labai anksti – rugsėjį. Tai labai gerai, nes žmonėms spės susiformuoti imunitetas iki gripo epidemijos. Anksčiau vakcinų gaudavome spalio pabaigoje“, – kalbėjo D. Kulbokienė.

Ji priminė, kad nemokama gripo vakcina yra skiriama žmonėms, kuriems daugiau nei 65 metai, sergantiems lėtinėmis ligomis, medicinos darbuotojams, gyvenantiems socialinės globos namuose ir slaugymo įstaigose.

Pasak D. Kulbokienės, skiepytis nuo gripo dar nevėlu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video