2024/03/28

 

DEGALŲ ŽYMĖJIMAS – PROBLEMŲ NESUKELIA

Vairuotojai išgirdę, kad nuo lapkričio 1 dienos keisis kuro žymėjimas, to laukė neramiai, tačiau kol kas ant kolonėlių galima išvysti tiek senąjį, tiek naująjį degalų ženklinimą. Rasos Čepaitės nuotrauka

Po lapkričio 1 dienos vairuotojai, apsilankę degalinėje, turėjo išvysti naują kuro žymėjimą. Tokiu būdu siekta suvienodinti ženklinimą visose Europos Sąjungos valstybėse.

Audinga SATKŪNAITĖ

Vairuotojams – neaktualu

UAB „Narjanta“ direktorius Bronislovas Domža sakė, kad įmonės degalinėse žymėjimas jau pakeistas. Jis abejojo tuo, kad naujas ženklinimas gali sudaryti painiavos vairuotojams, ir vietoj dyzelino vairuotojai pradės pilti benziną ar atvirkščiai.

„Naujas kuro žymėjimas tiesiog parodo jo sudėtį. Kažin, ar tai naudinga ir aktualu paprastam klientui. Gamintojai į degalus priedus deda pagal reikalavimus. Dabar nurodoma papildoma informacija apie kurą. Jeigu būtų buvęs kardinalus pasikeitimas, pasikeitusios kuro rūšys, galbūt situacija būtų kitokia. O prisidėjo tik papildomi skaičiai“, – aiškino pašnekovas.

Anot B. Domžos, naujas ženklinimas tiesiog tapo papildoma našta verslininkams, nes visa tai turėjo būti padaryta įmonės lėšomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video