2024/03/29

 

PERŽENGĖ VIENERIŲ METŲ SLENKSTĮ

Vieneri metai. Tiek gyvuoja praeitų metų rudenį įsikūręs knygų klubas, pakrikštytas „Knygiaus“ vardu. Per metus nuveikta nemažai – burtasi beveik kiekvieną mėnesį, perskaityta ir aptarta ne viena lietuvių ir užsienio rašytojo knyga. Dauguma klubo narių liko ištikimos jam nuo pat pirmo susitikimo, nors dar atsiranda tokių, kurie prie senbuvių prisijungia naujai.

Audinga SATKŪNAITĖ

Paminėjo sukaktį

Į vienerių metų sukaktį susirinkusias knygų klubo „Knygius“ nares pirmiausia pasveikino Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus. Knygų klubas po bibliotekos stogu įsikūrė neatsitiktinai. Šios idėjos iniciatorė buvo Lankytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Rita Senvaitienė. Ji nepraleidžia nė vieno knygų klubo susitikimo ir kaskart pristato į biblioteką atkeliavusias naujausias knygas, kurios pasklinda po narių rankas ir trumpam iškeliauja į jų namus.

Knygų klubo susitikimo vakarą pradėjęs A. Venckus pabrėžė, kaip svarbu su kitais pasidalyti mintimis ir emocijomis perskaičius knygą. Jo įsitikinimu, dėl to Kupiškyje ir atsiradęs knygų klubas. Pastarieji Lietuvoje kuriasi labai gausiai ir netgi tampa tam tikra mada, tik ne visų veikla trunka vienodai ilgai. Kupiškyje įsikūręs knygų klubas „Knygius“ peržengė vienerių metų ribą ir tai rodo, kad jis įgauna pagreitį ir jo narėms yra reikalingas.

Knygų klubas vienija įvairaus amžiaus ir skirtingų profesijų asmenybes, kurios kalba viena – perskaitytų knygų kalba.

Vienerių metų sukaktuvių proga žodį tarė knygų klubo vadovė Edita Petrulienė, kuri padėkų sulaukė ir iš pačių klubo narių.

„Aš nuo pat pradžių palaikiau šią idėją ir visoms su entuziazmu apie ją kalbėjau, kviečiau prisijungti. Jeigu kažkam kažkas nepatinka, nereikia pasimesti, bet apie tai kalbėti“, – į klubo nares kreipėsi knygų klubo vadovė.

Ji akcentavo, kad knygų klubo pagrindas yra bendravimas, todėl antrais metais visoms palinkėjo daugiau kalbėtis. Anot knygų klubo vadovės, kuo daugiau bus bendraujama tarpusavyje, tuo knygų klubo atmosfera bus įdomesnė ir malonesnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video