2024/03/28

 

PACIENTAMS SKUNDŽIANTIS ĖMĖSI PERTVARKOS

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė parodė kabinetą, kur papildomai bus imamas kraujas tyrimams. Autorės nuotrauka

Kilus pacientų nepasitenkinimui dėl ilgų eilių prie procedūrinio kabineto, kai reikia duoti kraujo tyrimams, neseniai apie tai rašė „Kupiškėnų mintys“, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorė Dovilė Kulbokienė ėmė spręsti šią problemą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nuo kitos savaitės, baigus remontą, ne tik antro aukšto procedūriniame kabinete, bet ir trečio aukšto tokiame pat kabinete bus galima duoti kraujo tyrimams. Taigi veiks du procedūriniai kabinetai.

Pasak D. Kulbokienės, viena kompiuterizuota darbo vieta iš laboratorijos perkelta į trečio aukšto procedūrinį kabinetą. Tuo kompiuteriu naudosis ir laboratorija.

Procedūrinio kabineto darbo laikas bus ilgesnis – nuo 7 iki 11 valandos. Trečio aukšto procedūriniame kabinete daromos infuzinės lašelinės. Čia yra kelios lovos. Taigi žmogus gali ateiti iš namų ir pagulėti, kol jam bus padaryta lašelinė.

Kurį laiką šis kabinetas neveikė. Susiklosčius įvairioms aplinkybėms, nebuvo kam dirbti, todėl nutarta pabandyti išsiversti su vienu procedūriniu kabinetu. Manyta, kad didelių pacientų srautų nebus. Kurį laiką taip ir buvo. Nežinia, kodėl norinčių išsitirti kraują žmonių buvo padaugėję. Pavyzdžiui, šiomis dienomis vėl didelių eilių tikrai nėra. Visas teikiamas paslaugas reikia gerai pasverti, nes centro lėšų negalima lengva ranka švaistyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • 21 amzius, juokinga ta medicina kad reikia badant imt krauja, kaip po karo, nejaugi mokslas nebegali sukurt prietaisu kad nebadant butu galima tyrimus padaryt, pasirodo kaip stovim vietoj taip stovim.

  • seniai ten buvo netvarka.Panevėžyje ne kartą pridavinėjau kraują.Šimtai žmonių poliklinikoje Jakšto g,bet ilgiau,kaip 15 min neužgaiši.O čia vaistų suleidimas suplaktas su kraujo paėmimu.Personas turi persiplėšti,kiek nepatenkintų už durų,vėluojančių į darbus.

  • Taupymo politika ne visada save pateisina. Žinoma, kai nori įtikti valdžiai, tai darai viską, kas šauna į jos kad ir neišmanančias galvas. Didelis krūvis medicinos personalui nepagerina darbo kokybės. O gyventojams tai daug nepatogumų trumpinant kabinetų darbo laiką.

Rekomenduojami video