2024/04/24

 

MIESTĄ STEBI KAMERŲ AKYS

Savivaldybės specialistai darbo dienomis nuolatos peržiūri, ką nufilmavo vaizdo kameros.
Autorės nuotraukos

Kupiškio prieigose senokai pastatyti informaciniai ženklai, kad miestas stebimas vaizdo kameromis. Ilgokai šis stebėjimas buvo gana epizodiškas ir nelabai kokybiškas. Nuo šių metų rugsėjo pagaliau visos mieste veikiančios vaizdo kameros sujungtos į vieną valdymo pultą, kuris yra Savivaldybės pastate.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas parodė patalpą, kur įrengtas vaizdo kamerų stebėjimo pultas, ir papasakojo, kaip čia organizuotas darbas.

Kupiškyje šiuo metu veikia 10 vaizdo stebėjimo kamerų. Radijo ryšiu vaizdas iš jų perduodamas į šį jų valdymo pultą. Vaizdo kameros mieste sumontuotos nusikaltimų, viešosios tvarkos pažeidimų prevencijos tikslais, praverčia atskleidžiant įvairius įvykius. Kur jos pirmiausia turėjo atsirasti, buvo tartasi ir su policijos pareigūnais. Yra stebima teritorija prie Kupiškio marių Aukštupėnų paplūdimyje, generolo Jono Černiaus skveras, žiedinė miesto sankryža, stoties, bažnyčios aplinka, buvusi kareivinių teritorija link Kraštiečių mikrorajono ir kitos vietos. Kai bus užbaigtas centrinės miesto aikštės remontas, ten dar bus sumontuotos bent dvi kameros.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Reikia tu kameru, nes tikrai ne visi zmones yra padorus ir geri. Atsitikus kokiai nelaimei, jos yra gera pagalba.

  • Tai gal ir policijos nebereikia? Užteks savivaldybės specialisto.

    • Policininko etatas brangiau kainuotų. Pigiau specialistą už minimalkę pasodint. Ir spec aprangos nereikia. Kameros policijos nepakeis, bet bent jau tose vietose bus ramiau.

  • Reikėtų dar sumontuoti kameras stebinčiųjų stebėjimui. Ar savivaldybė nebeturi kas veikt?

Rekomenduojami video