2024/03/29

 

BUVUSIĄ PALĖVENĖLĖS MOKYKLĄ PERĖMĖ SAVIVALDYBĖ

Alizavos pagrindinė mokykla Savivaldybės nuosavybėn grąžino buvusį Palėvenėlės pagrindinės mokyklos pastatą, kurį valdė patikėjimo teise.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rajono Taryba įgaliojo Alizavos pagrindinės mokyklos direktorių Gintarą Paškauską ir Savivaldybės administracijos direktorių Marių Mališauską pasirašyti grąžinamo nekilnojamojo turto perdavimo ir priėmimo aktą.

Tarybos posėdyje jos narys Bronislavas Rimkus replikavo, kad šis faktas reiškia to pastato privatizavimą. Savivaldybė jo nenaudos. Posėdžio pirmininkas rajono meras Dainius Bardauskas atsakė, kad mokyklos pastato sugrąžinimas Savivaldybei dar nereiškia, kad šio pastato nebegalės naudoti vietos bendruomenė. Pavyzdžiui, šio pastato nuomos aukcione galėtų dalyvauti ir ji.

Mero pavaduotojas Aurimas Martinka pridūrė, kad su Palėvenėlės bendruomene dėl to pastato panaudos buvo ne kartą kalbėta. Bet ji nenori prisiimti visų įsipareigojimų, susijusių su panauda. „Negi norime, kad tas pastatas taptų griūvančiu bešeimininkiu?“ – retoriškai klausė jis.

Po Tarybos posėdžio A. Martinka paaiškino, kad buvusio Palėvenėlės mokyklos pastato likimą spręs Savivaldybės komisija. Šį pastatą reikia apžiūrėti ir nutarti, ar jį nuomoti, ar parduoti. Bet kokiu atveju čia bus formuojamas sklypas. Reikės atlikti turto vertinimo procedūrą. Jei bus nutarta nuomoti ilgesniam laikui ar parduoti, bus skelbiami nuomos arba pardavimo konkurso aukcionai.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video