2024/04/23

 

PER KNYGAS IŠSAKO TAI, KAS RŪPI

Profesorė Ona Voverienė kupiškėnams pristatė kai kurias savo pastaraisiais metais parašytas ir išleistas knygas. Renginį vedė Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus, apie autorę kalbėjo Lietuvai pagražinti draugijos valdybos pirmininkas Juozas Dingelis. Autorės nuotrauka

Rugsėjo 27 d. profesorė Ona Voverienė Kupiškio viešojoje bibliotekoje pristatė savo išleistas knygas. Visos jos apie lietuvių tautines vertybes, etninę Lietuvą, jos kultūrą, mokslą ir ryškiausias politinės, visuomeninės veiklos asmenybes.

Ada DVARIONAITĖ

Visos knygos – dovana Lietuvai

Pasišventimas idėjai – taip galima apibūdinti O. Voverienės išskirtinę viešnagę Kupiškyje.

Žmonės kuria knygas ir rašo apie įvairiausius dalykus. Nagrinėja, tyrinėja pasirinktą sritį moksliškai arba duoda valią fantazijai ir vaizduotei, kuria grožinę literatūrą. Daro tai, už ką mokamas atlygis.
Profesorė, habilituota socialinių mokslų daktarė O. Voverienė bene tris dešimtmečius (tiek metų, kiek ir atkurtai Lietuvos nepriklausomybei) savo knygose kalba apie tautinę valstybę, tautinę mokyklą, tautines vertybes, patriotiškas asmenybes, kurios aukojosi Lietuvai, ėjo į tremtį, kalėjimus, žuvo. Ją žavi asmenybės, kurios per istorijos lūžius nepripažino vertybių kompromisų.

Visas knygas profesorė leidžia savo lėšomis. Iki šiol ji parašė ir išleido 56 tokias knygas. Kupiškėnams išsamiau pristatė šiemet išleistą „Lietuvos Respublikos šimtmečio didieji (1918–2018)“.

Šią vasarą profesorę O. Voverienę jos mokiniai ir bendražygiai sveikino su 80-mečio jubiliejumi, ji – nepavargstanti ilgametė Lietuvos moterų lygos pirmininkė, aktyvi Lietuvos universitetų moterų asociacijos, kitų patriotinių ir krikščioniškų, moteris vienijančių organizacijų narė. O. Voverienė ilgus metus dirbo Vilniaus universitete, yra mokslotyros ir bibliometrijos pradininkė Lietuvoje, parašė informatikos, mokslotyros vadovėlius, paskelbė Lietuvoje ir užsienyje per 3 tūkst. mokslinių publicistinių straipsnių kultūros, politikos, visuomenės procesų temomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video