2024/04/19

 

PO DERLIAUS ŠVENTĖS – TEBUS IR RUDUO

Nežinia, kas turėtų nutikti, kad Kupiškyje rugsėjui baigiantis nebūtų tradicinės derliaus šventės ir rudeniškos mugės su amatininkais, tautodailininkais, ūkininkais, prekybininkais, vaikų atrakcijomis, meno mėgėjų kolektyvų koncertais, senų bičiulių susitikimais ir pasimatymais. Dar ir su politikų vilionėmis, bendruomeniška sriuba, koše, kiaušiniene, blynais, karšta arbata.

Ada DVARIONAITĖ

Tokių pasižmonėjimų reikia visiems, ypač jie pageidautini, kai šventę organizuoja kas nors kitas. Tie kiti Kupiškyje daugelį metų, net 21-erius, yra Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, išradingas ir kūrybiškas mokinių ir pedagogų kolektyvas.

Surengė jie tradicinę mugę „Derlius-2018“ praėjusį šeštadienį, pakvietė čia atvykti visą bendruomenę pasibūti, parduoti, pirkti ar tik pasižiūrėti.

Rudens mugė šiemet truputį kitokia: santūresnė, kuklesnė, be mažojo zoologijos sodo, egzotiškų mokomosios fermos gyvūnų, labai džiuginusių mažuosius lankytojus. Iš įpročio kupiškėnai veržėsi į mokyklos sporto salę, kad pamatytų rudens gėrybių ir mokyklos kolektyvo kulinarinių, floristinių kūrybos darbų parodą, profesijų pristatymą ir mugę.

Anot mokyklos direktorės Linos Kaušakienės, šiemet nutarta neberengti tokių ekspozicijų, o prisidėti prie nacionalinės profesinio orientavimo iniciatyvos „Profesijų savaitė“. Šiais metais nuspręsta pristatyti savo įvairią veiklą ir vykdomas mokymo programas lauko kiemeliuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Gyvūnų fermos šiek tiek gaila.gražu ir įdomu.Na,bet reikia taikytis prie esamų sąlygų.Gerai,kad turiu nuotraukų,ypač gražuoliai stručio ir ponios su dukra balnelyje.Ačiū

Rekomenduojami video