2024/04/16

 

GANDRIUKAI, KREGŽDUTĖS IR KITI PAUKŠTELIAI

Nomeda SIMĖNIENĖ

Gūsingais vėjais prasidėjęs ruduo žada audringą, kol kas sunkiai nuspėjamą politinį sezoną. Antai per pirmą rudens rajono Tarybos posėdį subraškėjo konservatorių ir socialdemokratų santuoka. Tikėtina, kad kylant apetitams dėl dominavimo per artėjančius savivaldos rinkimus, barnių ir nesutarimų bus sunku išvengti. O gal ir skyrybų. Abi pusės telkia žmones ir stiprina savo gretas. Konservatoriai sulaukė net dešimties naujų skyriaus narių. Socialdemokratai noriai glaudžia byrančio Darbo partijos skyriaus Kupiškyje likučius.

Kupiškio padangėje įnirtingai nardo ne tik kregždutės. Neseniai ir, ne pirmą kartą, lekiojo tvarkietis Petras Gražulis. Jam pavymui, bet ne kartu, buvo atskridę kiti, oponuojantys ponui Petrui, tvarkiečių lyderiai – Žemaitaitis su Gaidamavičiumi. Tikriausiai ne šiaip pasižmonėti ar į marias pažiūrėti? Gal lesalo, gal kokio būrio paukštelių, neapsisprendusių, su kuo, kodėl ir kur skristi šį rudenį, ieškojo.
O gandriukai visada šalia! Juk tokios altruistinės teatro trupės kaip „Naisių vasara“ visame pasaulyje nė su žiburiu nerastum. Ir pas mus – būtinai atskrido. Gastroliuoja sau po visą Lietuvą ir Kupiškio neaplenkė. Vietiniai gandreliai tik lakstė, nemokamus kvietimus tik nešė. Ir kas gi čia tokio, sakys, juk dėl žmonių, dėl kultūros. Tik va, neperspjovė Viktoriuko, nei dešrytėmis, nei sūriukais, nei ledais atėjusių nevaišino. Tegu būna supratingi ir sotūs kultūra.

Visuomeninių komitetų padangėje kol kas tvyro iškalbinga tyla. Plika akimi matyti, kad permainų bus. Gūžtą suka kilminga paukštė, vilioja iš kitų lizdelių paukštelius. Nusivylę arba nusvilę traukia į tą pusę. Kur pasuks garsiai giedantis jų būrio vadas, kol kas nežinia. Kas žino, gal kokie prašalaičiai, sukantys ratus Kupiškio padangėje, priglaus.

Tai dar ne viskas. Vienas iš kregždžių lizdo, pamiklinęs sparnus rajono Savivaldybėje, patikėjo savo galiomis ir žada kilti dar aukštesniam skrydžiui. Ne tik ruošiasi, Panevėžyje ir burmistro karietą matuojasi. Sako, širdis visada buvusi čia, kur jo namai ir šeima. Tikrai jautrus pareiškimas. Ką čia tas Kupiškis, tik darbo vieta.

Tai tokios netyčia išėjo paukščių ir politikų paralelės. Niekam blogo nelinkėdama, visiems linkiu puikaus skrydžio. Kad tik Lietuvai būtų geriau.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Patikėkit-žurnalistai-pykina,net-jūsų straipsnius skaityti !!!Nebesiriskit žemyn su Kupiškio valdžia……

Rekomenduojami video