2024/04/25

 

POPIEŽIAUS VIZITO SAVANORYSTĖS DOVANOS

Subatėnas gimnazistas Almantas Kunskas (pirmas iš kairės) su savanoriais prieš Popiežiaus Pranciškaus susitikimą su jaunimu Vilniuje, Katedros aikštėje. Nuotrauka iš asmeninio Almanto Kunsko albumo

Popiežiaus vizitas rugsėjo 22 ir 23 d. Lietuvoje buvo kupinas įvykių ir tapo šalies istorijos dalimi. Tokį svarbų renginį organizuojant prisidėjo ir tūkstantis specialiai parengtų savanorių. Šie žmonės padėjo per liturgijos skaitymus, teikė informaciją žmonėms, atėjusiems susitikti su Popiežiumi Vilniuje ir Kaune, padėjo palaikyti tvarką ir atliko daugybę kitų plika akimi nematomų svarbių organizacinių dalykų.

Tarp savanorių buvo ir keletas jaunuolių iš Kupiškio rajono. Jie mielai papasakojo savo įspūdžius.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sprendimu džiaugtųsi močiutė

Subačiaus gimnazijos abiturientui Almantui Kunskui viskas prasidėjo tada, kai vasarą dirbdamas Vilniuje pamatė daug Popiežiaus vizito reklaminių iškabų ir netikėtai tarp jų pastebėjo skelbimą, kad ieškomi šio renginio savanoriai.

„Neabejodamas užpildžiau savanorystės anketą. Tuo metu paaiškinti, kodėl tai padariau, negalėjau. Paprasčiausiai jaučiau tam ypatingą pareigą. Vėliau pradėjau galvoti ir supratau, kad mano sprendimu labai džiaugtųsi amžinatilsį močiutė, kuri buvo labai religinga ir išmokė mane melstis. Prisiminęs ją supratau, kad einu tuo keliu, kuriuo reikia.

Esu aktyvus, turiu daug įvairios veiklos. Šiais metais tarp daugelio mano užsiėmimų atsirado ir savanorystė. Ji leido suprasti, kad egzistuoja labai paprasti gyvenimo dalykai: dėkingas žvilgsnis, dėkingos akys. Tai pajusti svarbu kiekvienam žmogui. Šie dalykai teikia gyvenimo džiaugsmo. Juk norisi atrasti ir pasiimti iš gyvenimo visus lobius, kuriuos mums duoda Dievas“, – atviravo pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video