2024/03/29

 

METAS TAUTAI MĄSTYTI APIE ATGIMIMĄ

Tokią žinią kupiškėnams atvežė filosofas ir rašytojas Arvydas Juozaitis.

Ada DVARIONAITĖ

Ketvirtadienį Kupiškio viešojoje bibliotekoje filosofas, dabar ir pretendentas į Lietuvos prezidento postą Arvydas Juozaitis, susitiko su kupiškėnais pasikalbėti aktualiomis temomis ir pristatyti savo knygos „Tėvynės tuštėjimo metas. 2000–2017“.

Nedaug trūko, kad knygos kupiškėnai nebūtų pamatę, mat autorius prisipažino ją išdalijęs keliaudamas po Lietuvą. Problema buvo išspręsta, paskubėta vieną, beje, paskutinį, egzempliorių nupirkti mieste, „Pegaso“ knygyne. Po renginio knygą su savo autografu rašytojas paliko bibliotekai.

Bibliotekos salėje susirinkusi klausytojų auditorija (čia buvo ne tik miestiečių, bet ir iš rajono atvykusių aktyvių piliečių) nebuvo linkusi be išlygų pritarti visoms išsakytoms filosofo mintims, tai vėliau paaiškėjo iš pateiktų klausimų.

A. Juozaitis, vienas iš Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio pradininkų, daug rašantis autorius skaitančiai bendruomenei aktyviai nepristatomas, netgi nutylimas, nes jo skleidžiamos idėjos nesutampa su globalizmo, Lietuvos švietimo ir kultūros strategijos kryptimis. Taip jis pats paaiškino, kodėl į naują trisdešimtą knygą sudėjo spaudos leidinių pastaraisiais metais ignoruotus tekstus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip Sąjūdžio šauklys galėjo laimėti rinkimus prieš Algirdą,bet tada atsisakė,nėrė į krūmus.Dabar jau šaukštai popiet.

  • Labai gerbiu Juozaitį. Būtų gal neblogas prezidento patarėjas. O atgimimais tai dažnais netikiu.

  • As tik uz dirbancius del Lietuvos, o ne filosofuojancius.Kalbeti ir rasineti lengva.

    • Tai rašykite ponas, – kalbėkite. Rodosi dirbančių Lietuvai lyg ir netrūksta, o kažkodėl bėgančių iš Lietuvos nemažėja. Kalbėkite, – rašykite. Kodėl taip yra?

Rekomenduojami video