2024/04/24

 

MIESTUI – ELEKTROS TIEKIMO IŠBANDYMAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Antradienį, kai dauguma kupiškėnų po darbo dienos keliavo į namus, mieste buvo galima pastebėti neįprastą sujudimą. Tuo metu dalis Kupiškio trumpam buvo grįžusi į balanos gadynės laikus. Kai kuriuose miesto daugiabučiuose namuose elektros tiekimas po neilgo laiko atsirado savaime, kituose – lemputės šviesą pradėjo skleisti, tik apsilankius elektrikams. Kurį laiką elektra buvo dingusi ir keliuose miesto prekybos centruose.

Audinga SATKŪNAITĖ

Be šviesos – bene trečdalis miesto

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas spaudai Tomas Kavaliauskas sakė, kad antradienio pavakarę Kupiškio mieste buvo sugedęs tarp pastočių einantis kabelis, todėl be elektros liko daugiau nei 1400 klientų. Jis pažymėjo, kad elektros tiekimas buvo sutrikęs ir kai kuriems verslo klientams.

„Tokių atsijungimo atvejų ESO numatyti negali, nes jie įvyksta neplanuotai, galbūt dėl izoliacinių medžiagų senėjimo. Pagal nustatytą tvarką apie atsijungimą stengiamasi informuoti visus klientus, jiems pateikiama informacija ne tik apie gedimą, bet ir apie prognozuojamą gedimo šalinimo laiką. Avarijų priežastis stengiamės šalinti per kiek įmanoma trumpiausią laiką“, – aiškino T. Kavaliauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video