2024/04/16

 

MANKŠTOS PRIE MARIŲ ATGARSIAI

Mankštą Aukštupėnų paplūdimyje prie Kupiškio marių vedė Sonata Navickienė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Mankštą Aukštupėnų paplūdimyje prie Kupiškio marių vedė Sonata Navickienė.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šiltas ir giedras rugpjūčio 22-osios pavakarys prie Kupiškio marių buvo ideali vieta pasportuoti gryname ore norintiems žmonėms. Treniruoklių aikštelėje buvo matyti keletas pratimus atliekančių žmonių, ratus suko dviratininkai. Tądien čia buvo susirinkęs pasimankštinti ir pulkelis moterų, kurias į nemokamą treniruotę buvo sukvietusi Kupiškyje veikiančios sveikatingumo studijos „Treniruotės jums“ trenerė Sonata Navickienė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Reikia pasimėgauti vasaros malonumais“, – kalbėjo linksmai nusiteikusi nemokamos mankštos prie marių iniciatorė Sonata. Ji buvo pasirūpinusi ir užsiėmimų muzikiniu fonu, ir pratimams reikalingais įrankiais. Į jos kvietimą pasportuoti tądien atsiliepė dvylika moterų. Tradiciją mankštintis vasarą lauke Sonata puoselėja jau ne pirmi metai. Tik pernai tam labai kliudė lietus.

Šiemet prie Kupiškio marių jau vyko aštuonios pilateso treniruotės. Rugpjūčio 22-ąją moterims buvo pasiūlyta vidutinio tempo treniruotė. Pirmiausia buvo atliekami baziniai pratimai, kad apšiltų visas kūnas. Vėliau vyko funkcinė treniruotė su įvairiais sporto įrankiais.

Pasak Sonatos, funkcinė treniruotė stiprina viso kūno raumenis, gerina širdies darbą ir kvėpavimą. Per šią treniruotę lavinama fizinė jėga ir ištvermė, stangrinamas ir stiprinamas kūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video