2024/04/20

 

DIDŽIAUSIAS PASIEKIMAS – ČEMPIONO TITULAS

Iš Kupiškio kilusiam krepšininkui Domantui Viliui dienos, kai su komanda tapo jaunimo Eurolygos čempionu, ilgam išliks atmintyje.
Nuotrauka iš asmeninio Domanto Viliaus albumo

Lietuviai vadinami krepšinio tauta, todėl, tikėtina, kad kupiškėno Domanto Vilio vardą ir pavardę žino ne tik vietiniai, bet ir oranžinio kamuolio gerbėjai. Nors krepšininkas dar gana jaunas, bet galima suskaičiuoti ir nemažai jo svarbių pasiekimų. Pats vaikinas svarbiausiu laiko Eurolygos jaunimo čempiono titulą.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pagyrimams neteikia reikšmė

Krepšininko D. Vilio karjera prasidėjo dar gyvenant Kupiškyje. Žaisti krepšinį vaikinas pradėjo nuo septynerių metų pas trenerį, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro krepšinio mokytoją Alvydą Puzelį.

Jų bendras kelias tęsėsi maždaug septynerius metus. Vėliau Domantas būdamas keturiolikos išvyko į Vilnių ir tapo Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtiniu. Sostinėje vaikinas gyvena ketverius metus. Kaip iš mažo miesto kilusiam jaunam D. Viliui sekėsi prisitaikyti prie naujos aplinkos?

„Pradėjus gyventi sostinėje, pusė metų buvo tikrai nelengva. Tuomet buvo labai sunku ir labai norėjosi grįžti į namus. Po kurio laiko prie gyvenimo sostinėje įpratau“, – sakė vaikinas.

Domanto tėvai ir toliau gyvena Kupiškyje, todėl jis esant progai aplanko ne tik artimuosius, bet ir gimtąjį miestą. Čia jis būtinai grįžta kartą per mėnesį ar du.

„Kai tik turiu kelias laisvas dienas, stengiuosi apsilankyti Kupiškyje. Žinoma, jų būna retai. Kai grįžtu, jeigu būna krepšinio varžybos, visada einu jų stebėti ir pažiūrėti, kaip gyvena miestas“, – atviravo D. Vilys.

Domanto karjera iš tiesų dideliais žingsniais juda į priekį ir jis laikomas sėkmingu krepšininku. Vaikinas neretai lyginamas su legendiniu krepšininku Šarūnu Marčiulioniu, o jo žaidimas aikštelėje ir gabumai nelieka nepastebėti. Ar tokie komplimentai D. Vilio neįpareigoja?

„Nereikia paisyti visų nuomonių ir klausyti bet ko, reikia atsirinkti. Aš vertinu trenerių nuomonę, nes jie geriausiai žino, ką daryti ir ką patarti“, – tikino pašnekovas.

D. Vilys šiuo metu žaidžia Vilniaus „Lietuvos ryto“ dublerių komandoje. Jo tikinimu, minčių vykti žaisti krepšinio užsienio komandoje niekuomet neturėjęs, nes visuomet norėjęs likti Lietuvoje. Be to, anot Domanto, rinkdamasis, kur link iš Kupiškio žengti karjeros žingsnį, jis buvo gana jauno amžiaus, todėl svajonės apie užsienį tuomet buvo visiškai svetimos.

Šiais metais Domantas bus Vilniaus Karoliniškių gimnazijos dvyliktokas ir nors laiko dar nemažai, tačiau jis pasvarsto, kad mokymasis baigus mokyklą nesibaigs. Jis planuoja imtis sporto studijų.

„Ar, baigęs mokyklą, liksiu Lietuvoje, lems tai, kaip seksis žaisti krepšinį. Bet kokiu atveju ir toliau jokių minčių apie išvykimą į užsienį neturiu“, – pabrėžė D. Vilys.

Sėkmę lemia darbas

Vasara – tai metas, kai didžioji dauguma jaunuolių atostogauja ir laisvą laiką leidžia prie ežerų ar jūros su draugais. Domantui tai negalioja. Tuo metu, kai kalbėjome su vaikinu, jis kartu su Lietuvos jaunimo rinktine ruošėsi Europos krepšinio čempionatui, kuris baigėsi rugpjūčio pradžioje. Ir dabar žinoma, kad lietuvių jaunimo rinktinė čia užėmė penktą vietą.

Pašnekovas teigė, kad šios vasaros grafikas yra labai įtemptas ir visas laikas skiriamas krepšiniui. Tik po čempionato Domantas žadėjo savaitę pailsėti, o tada su komanda pradėti ruoštis naujam krepšinio sezonui.

D. Vilys paklaustas, kokį karjeros pasiekimą laiko svarbiausiu, atsakydamas nė sekundės nesuabejojo. Tai šiais metais pelnytas Eurolygos jaunimo čempiono titulas kartu su jaunimo komanda „Lietuvos rytas“. Tokia ekipos pergalė buvo tik antra.

„Kol kas tai svarbiausias karjeros pasiekimas, nes Eurolygos turnyrą laimi ne kiekvienas“, – sakė Domantas.

Nors jis prieš porą metų galėjo dalyvauti NBA stovykloje, anot pašnekovo, tai svarbus žingsnis, tačiau pergalei Eurolygos čempionate neprilygsta. Kaip jautėsi kupiškėnas, būdamas vos aštuoniolikos, tapęs čempionu?

„Iš pradžių negalėjau suvokti, kas įvyko. Pirmą dieną buvau tokioje ekstazėje, kad atrodė, jog viską pasiekiau. Po dienos supratau, kad tai tik vienas iš gyvenimo etapų, reikia dirbti toliau ir žengti dar vieną žingsnį į priekį“, – atviravo sportininkas, į realybę po pergalės sugrįžęs tik po keleto dienų.

Daug berniukų nuo mažens svajoja tapti krepšininkais ir pradeda lankyti treniruotes, tačiau toli gražu ne visiems pavyksta tapti profesionaliais žaidėjais, kurių vardas būtų toks garsus kaip kupiškėno D. Vilio. Anot jo, tai lemia 90 proc. darbo ir 5 proc. talento. Būtent taip pašnekovui sakydavo jo pirmas treneris A. Puzelis.

Domantas tvirtino, kad Lietuvoje žaidžia labai daug gerų krepšininkų, į kuriuos jis pats nevengia lygiuotis. Anksčiau jo favoritas buvo legendinis krepšininkas, treneris Šarūnas Jasikevičius, o dabar vertina Kauno „Žalgirio“ žaidėjus Keviną Pangosą ir Luką Lekavičių bei jų žaidimą.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video