2024/04/23

 

PAPLŪDIMIŲ ŽAVESYS IR ŽMONIŲ PAGEIDAVIMAI

Šią vasarą žmonių pilni paplūdimiai. Vargas tiems, kurie arti savo namų neturi jokio vandens telkinio.
Kupiškėnams dėl to tikrai nereikia sukti galvos. Aplink miestą yra ne viena vieta maudytis, nors oficialiu paplūdimiu pripažinta tik Aukštupėnų poilsiavietės maudykla. Praėjusio ketvirtadienio pavakare pasižvalgėme keliose vietose ir pakalbinome ten sutiktus žmones.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Poilsiauja ir mankštinasi

Prieš darbo dienos pabaigą apsilankius Aukštupėnų paplūdimyje žmonių palyginti buvo nedaug. Grupelė jaunimo žaidė tinklinį. Keletas suaugusiųjų plušėjo prie treniruoklių. Vaikų žaidimų aikštelėje irgi zujo mažieji poilsiautojai. Buvo matyti ir plaukiojančių vandenyje. Didžiausias klegesys sklido nuo elingo, kur yra vaikų maudykla ir buriasi mėgėjai pašokinėti į vandenį nuo tiltelio. Ištroškusių ir išalkusių poilsiautojų laukė atviros kavinukės durys, iš antro elingo aukšto žvalgėsi budintys gelbėtojai. Šiek tiek tolėliau vandenį skrodė vandenlenčių parko klientai.

Užkalbinta čia poilsiaujanti moteris prisistatė esanti Genutė iš Kupiškio. Ji sakė, kad su vyru yra nuolatiniai šio paplūdimio lankytojai. Vyras net gegužės 7 dieną maudynių sezoną atidarė.

„Turiu stuburo problemų. Čia randu sau tinkamų pasimankštinti treniruoklių. Gaila, kad nulūžo vieno labai mėgstamo treniruoklio detalė. Apie tai pasakiau miesto tvarką prižiūrinčiam Savivaldybės darbuotojui. Viliuosi, kad tą treniruoklį kada nors suremontuos. Jau ilgokai laukiu. Reikėtų nors nedidelio ruoželio smėliuko pakrantėje, o šiaip ši vieta pastaruoju metu labai pasikeitė, pagražėjo. Esame patenkinti švara, ramybe. Šiuos dalykus akcentuoja ir atvykėliai. Kalbėjausi su čia užsukusiais poilsiautojais iš Kauno, Panevėžio, Biržų. Gerai, kad ir kavinukė yra. Ji reikalinga ypač tiems, kurie iš toliau atvažiuoja prie marių. Mes pavalgyti sugrįžtame į namus, o vėliau vėl čia atvažiuojame“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video