2024/03/29

 

VALDŽIA NORI APKARPYTI REKREACINĘ TERITORIJĄ PALĖVENĖLĖJE

Taip atrodo Palėvenėlės bendruomenės per projektą sutvarkyta rekreacinė Kupiškio marių pakrantė. Euchridos Sipavičienės nuotrauka

Keleri metai Palėvenėlėje nebeveikia mokykla. Pastatas stovi apytuštis, įtrauktas į Alizavos pagrindinės mokyklos balansą. Jame kol kas dirba biblioteka, nedidelį kambariuką turi „Telia Lietuva“. Kitomis patalpomis pagal žodinį susitarimą su Savivaldybe naudojasi vietos bendruomenė.

Savivaldybė neslepia noro šį pastatą su katiline parduoti. Pastaruoju metu ketinama čia formuoti sklypą. Ši informacija skelbiama Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacinėje sistemoje (ŽPDRIS). Tokia žinia sukėlė nerimo palėvenėliečiams.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Nelieskite pamario“

Apie Savivaldybės ir Palėvenėlės bendruomenės debatus dėl buvusios mokyklos pastato rašėme ne kartą.

Bendruomenė yra kreipusis į Savivaldybę dėl šio pastato suteikimo pagal panaudą, tačiau nebuvo sutarta dėl pastato šildymo kaštų dengimo. Tokia situacija yra iki šiol. Bendruomenei vienai išlaikyti šį pastatą būtų per sunku. Bendruomenė pagal panaudą šiuo metu turi mokyklos pagalbinį pastatą (katilinę). Palėvenėliečiai gal pamažu ir baigia susitaikyti su tuo, kad kažkada tas pastatas bus parduotas. Žibalo į ugnį šįkart įpylė sklypo šioje vietoje formavimas.

Pasak Palėvenėlės bendruomenės tarybos narės Euchridos Sipavičienės, planuojama suformuoti sklypą, į kurį įeitų ne tik sklypas, kuriame stovi mokykla su katiline, bet ir gabalas rekreacinės žemės. Mat toks sklypas iki Kupiškio marių pakrantės, anot Savivaldybės atstovų, būtų patrauklesnis komerciškai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • parduoti rekreacines teritorijas būtu labai drąsus valdžios žingsnis, na nebent už didelį kyšį, prisiminkime, kiek su antrankiais jau išvedė kituose rajonuose…

  • Čia gi ne apie senelius ir ne apie mokyklos pastatą, o apie painius žemės reikalus.

  • Tai kam tu senelių klausyti? tegu rašineja, reik žiuret į prieki, kad nors daugumai butų geriau.

  • kažkoks marazmas.Stovi rajone net keletas uždarytų mokyklų,darželių , griūva kaip vaiduokliai.Atsiranda nors vienai iš jų pirkėjas,tada sukrunta pensininkai, lyg Anos Kareninos,kad jiems triukšmaus,nebus miego ramaus.Tokie tie seneliai,jiems noris ramybės,o ne veiklos.

  • Savivaldybė,uždarydama mokyklą, jau gana daug sutaupė pinigėlių,už šildymą,elektrą ,vandenį.O kiek etatų panaikino..Neseniai panaikino mokykloje įsikūrusį medicinos centrą,bibliotekos 0,5 etato paliko…Daugiau lyg ir nebeliko ką panaikinti..O kur tos sutaupytos lėšos?O dabar užsimojo atimti ir tinklinio aikštelę, sutvarkytą pamario teritoriją,pavėsinę,pasodintus dekoratyvinius krūmus…Ačiū,kad dar leido naudotis Palėvenėlės bendruomenei mokyklos patalpomis,taip ir nerasdami kur bendruomenę iškelti jau ketvirti metai.Bendruomenės iniciatyvos žlugdomos palaipsniui,iš lėto,paslapčia.Gal savivaldybei reiktų atsižvelgti ir į bendruomenės poreikius,nors jau bent tartis,diskutuoti.Apmaudu,kad nesame rajonui palankūs.

  • Bendruomenė pastato išlaikyti negali, nesugeba padaryti pastato patraukliu norintiems paiškylauti. Tačiau savivaldybė jį turėtų išlaikyti. Kodėl nuo kito kaimo nuimti, sakykim, lėšas apšvietimui, kelio remontui, o atiduoti Palėvenėlės bendruomenei? Gal ten atsirastų vieta stovyklai, sporto bazei. Privatus asmuo nelauks komunizmo- kur visi visko laukia dykai, o pats suksis. Mūsų rajonas ir taip jau nusmurgęs. Visi nori dirbti valdiškose įstaigose ir nesukti galvos dėl ateities.

Rekomenduojami video